Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbond VNV dreigt met acties bij KLM

17-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LOGO-KLM.jpg
Piloten van KLM dreigen met acties nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed ,,te weinig geluisterd naar de zorgen en bezwaren die al jaren leven bij de vliegers".
KLM had tot vrijdag 09.00 uur de tijd om op een finaal bod van de pilotenbond in te gaan. Daarbij werd de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, zoals de bond had gevraagd, flink naar voren gehaald. Voor VNV was het toch niet voldoende. Onder meer op het gebied van werk- en rusttijdenregeling eisen de bonden verdere verbeteringen.

Crisis- en herstel-cao

Volgens vice-voorzitter van VNV Willem Schmid, die als hoofdonderhandelaar gesprekken voerde met KLM, was eerder sprake van een ,,crisis- en herstel-cao" bij KLM. Daarmee is het de luchtvaartmaatschappij gelukt om er na enkele zware jaren weer bovenop te komen. ,,Nu wordt het tijd dat het overwerkte vliegerskorps kan herstellen", zo zei hij. ANP

Meer over:

vnv, staking, klm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!