Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanavond in Kassa: Gemeenten goochelen met vergoeding hulpmiddelen

28-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
rolstoel_11.jpg
In de ene gemeente krijg je gratis een scootmobiel als je die nodig hebt en in het dorp ernaast krijg je die niet vergoed omdat je teveel verdient. Dat is in het hele land verschillend. Nu ligt er een juridische uitspraak die zegt dat gemeenten op die manier 'inkomenspolitiek' bedrijven en dat mag niet. We zien ook de uitslag van de afslankhotpants! Hebben ze gewerkt? 
Vanavond in Kassa:
Gemeenten goochelen met vergoeding hulpmiddelen
U heeft een scootmobiel, deeltaxi of huishoudelijke hulp nodig? Gemeenten verstrekken deze zogenaamde WMO-voorzieningen (Wet maatschappelijke ondersteuning). Wie echter meer inkomen heeft dan 1000 euro per maand, krijgt bij sommige gemeenten geen cent! Diverse gemeenten hanteren namelijk een inkomensgrens bij het toekennen van een WMO-voorziening.
In december en januari heeft de hoogste rechtsinstantie - de Centrale Raad van Beroep - uitspraak gedaan in twee rechtszaken. Daaruit blijkt dat gemeenten geen hulpmiddelen mogen weigeren op basis van inkomen. Toch gebeurt dit helaas nog steeds! In de studio zijn Aaike Kamsteeg, wethouder van Zwijndrecht, Rolf Smid van de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad) en Paula Breedveld van Stichting De Ombudsman.
Afvallen door afslankhotpants: werkt het?
Twee weken geleden was in Kassa te zien hoe vier dames allemaal strakke hotpants aantrokken. Volgens de fabrikant is het mogelijk om in twee weken maar liefst twee kledingmaten af te vallen. Kassa heeft de dames de afgelopen weken gevolgd en in de uitzending laten we zien of het gewerkt heeft. Zijn de kilotjes eraf gevlogen bij Maud, Kim, Nienke en Naomi? Kijk Kassa voor de uitslag!
Kassa is vanavond om
18.55 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter
Meetwitteren over strakke broekjes waar je van kan afvallen? Of krijgt u ook uw scootmobiel niet vergoed omdat u te veel inkomen heeft? Stuur ons via Twitter uw vragen en klachten! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet of klik
hier  om gezellig mee te discussiëren! Vanavond niet in de buurt van de televisie? Geen nood! U kunt via deze
pagina de uitzending ook live bekijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!