Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Varkens in Nood sleept Dirk voor de rechter

18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkensstal slacht vee
Varkens in Nood sleept Dirk van den Broek voor de rechter. Volgens de actiegroep verkoopt de supermarktketen varkensvlees dat in strijd met de wet is geproduceerd. De eis is dat Dirk op de korte termijn stopt met de inkoop van dit vlees en overstapt op vlees dat tenminste één ster van het Beter Leven keurmerk heeft, maakte de dierenwelzijnsorganisatie donderdag bekend.
De machtigste schakel
Volgens Varkens in Nood is er veel mis met Nederlandse varkenshouderijen en de manier waarop wordt omgegaan met dieren. ,,Supermarkten zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het welzijnsniveau in varkensstallen. Zij vormen de machtigste schakel in de vleesketen en bepalen of een varken gangbaar gehouden wordt of een wat beter leven krijgt'', aldus de organisatie.
Voor het eerst
Het is voor het eerst dat een supermarkt zich in de rechtszaal voor het beleid rond dieren moet verantwoorden. De zitting vindt volgende week dinsdag plaats in Haarlem.
Geen inhoudelijk commentaar
Een woordvoerster van het supermarktbedrijf wilde donderdag geen inhoudelijk commentaar geven op de zaak. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!