Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel animo voor statiegeld blik en PET-flessen

12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PET flessen afval 930x520
Binnen twee weken na de oprichting is het aantal organisaties dat zich heeft aangesloten bij de alliantie voor inzameling van PET-flessen en blikjes ruim verdubbeld. Zij ijveren voor de invoering van statiegeld voor dit afval, dat nu nog massaal weggegooid wordt.

Aantal deelnemers gestegen

Het aantal deelnemers aan de Statiegeldalliantie is sinds eind november van 21 naar 47 gestegen. De alliantie is een samenwerking van Nederlandse en Belgische organisaties die hun overheden aansporen om in 2018 statiegeld voor PET-flessen en blikjes in te voeren.

Vermindering zwerfafval en dierenleed

Door verdere invoering van het statiegeldsysteem hoopt de alliantie zwerfafval, dierenleed en opruimkosten te verminderen. Nederlandse deelnemers zijn onder meer de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Tilburg en Leiden, Stichting De Noordzee en afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden.
Uit Vlaanderen doet onder meer TestAankoop mee, de consumentenorganisatie van België met 350.000 leden. Ook Limburg.net heeft zich aangesloten, dat afval inzamelt in 45 gemeenten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!