Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel meer hulp gevraagd bij stoppen met roken'

19-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asbak blauw 930x520
Het aantal mensen dat hulp zoekt bij het stoppen met roken is de laatste zes jaar flink gestegen, meldt het AD.  De zorgverzekeraars Menzis, CZ en VGZ vergoedden in 2018 voor 40.000 mensen medicatie of een cursus voor stoppen met roken. In 2012 waren dat er nog maar 3200, aldus de krant.

Nog meer stoppers

In de praktijk klopten nog meer rokers voor hulp aan bij hun zorgverzekeraar, omdat de drie genoemde verzekeraars 57 procent van de zorgverzekeringsmarkt in handen hebben. Antirookcursussen en medicatie die helpt bij het stoppen worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Trimbos juicht hulp zoeken toe

Het Trimbos Instituut, het kenniscentrum voor o.a. verslavingszorg, ziet ook dat steeds meer rokers een poging doen om van hun verslaving af te komen.  Marc Willemsen van het instituut is blij dat mensen om hulp vragen. "Als mensen een stoppoging doen is het belangrijk dat ze dat op een zo effectief mogelijke manier doen, en dan komt de stopondersteuning om de hoek kijken", zei Willemsen in het NOS Radio 1 Journaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!