Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veiligheidswaarschuwing hazelnoot melkchocoladeletters M, P en S van G'woon

07-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veiligheidswaarschuwing gwoon chocoladeletters
In een aantal hazelnoot melkchocoladeletters van het merk g’woon kan een stukje plastic zitten. Wie zo’n letter eet, kan gewond raken, waarschuwt het merk. De letters worden uit voorzorg teruggeroepen. De letters komen bij chocoladefabrikant Baronie vandaan, waar ook de letters vandaan komen die HEMA eerder uit voorzorg terugriep.
De getroffen letters van g’woon zijn de P, M en S van 135 gram met een tenminste houdbaar tot-datum van 31 maart 2019 en de productiecode 182206. De letters zijn verkocht in winkels van Coop, Deen en Poiesz.

Streepjescode uitknippen en opsturen

Wie een g’woon-letter heeft die mogelijk plastic kan bevatten, kan de streepjescode uitknippen en ongefrankeerd opsturen naar de klantenservice van het merk. Als mensen hun naam, rekeningnummer en winkel van aankoop vermelden, krijgen ze het aankoopbedrag teruggestort op hun rekening.

Eerdere problemen met chocoladeletters

Eind november riep HEMA al alle chocoladeletters van de variant melkchocola/hazelnoot terug nadat was gebleken dat er stukjes kunststof in zaten. HEMA gaf toen aan zeer teleurgesteld te zijn in leverancier Baronie en de zaak hoog op te nemen. De warenhuisketen zei in gesprek te zijn met Baronie over de oplossing voor het probleem.
Bronnen: ANP/ NVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!