Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verdachten grootschalige handel in anabole steroïden aangehouden

05-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
anabolen spieren gewichtheffen 930
De 51-jarige eigenaar van een winkel in sportvoeding en -supplementen in Tilburg is opgepakt omdat hij zonder vergunning op grote schaal anabolen steroïden en geneesmiddelen zou hebben verkocht. Een 49-jarige inwoonster van Tilburg en een 46-jarige man uit Bergen op Zoom zitten ook vast wegens hulp bij de illegale handel.
Aanhoudingen en huiszoekingen
Rechercheurs van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit verrichtten maandag de aanhoudingen, meldt deze dienst dinsdag. Verder doorzochten ze twee bedrijfspanden, een garagebox en drie woningen in Tilburg en Bergen op Zoom. Daarbij is een aanzienlijke hoeveelheid anabolen en andere medicijnen in beslag genomen.
Anabole steroïden zijn geneesmiddelen en legaal alleen te krijgen op doktersvoorschrift. Gebruik door sporters van producten uit het illegale circuit is niet zonder risico. Het kan leiden tot bijwerkingen als haaruitval, acne, leverschade, verdikking van de hartspier, impotentie en onvruchtbaarheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!