Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vergoedingen ABN 'doorbraak' in swapaffaire

25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Abn_amro_logo
ABN AMRO is begonnen met het compenseren van gedupeerde ondernemers met renteswaps. Volgens de bank gaat het om een stapje in een proces dat al maanden aan de gang is.
Maar de stichting Renteswapschadeclaim spreekt van een ,,grote doorbraak''. Het is voor het eerst dat een van de banken met een mededeling komt ,,dat het beleid is'' om de renteopslagen op deze ingewikkelde financiële producten terug te betalen, aldus stichtingvoorzitter Pieter Lijesen. ABN AMRO kwam met de opslagen, terwijl aan de betreffende klanten eerder niet helder was gecommuniceerd dat kosten op die manier konden toenemen. ABN AMRO benadrukt dat het slechts om een klein deel van de 6000 opnieuw beoordeelde dossiers gaat waarvoor nu wordt vergoed. Een woordvoerder wilde in reactie op berichtgeving van RTL Z niet zeggen hoeveel ondernemers worden terugbetaald en om hoeveel geld het gaat. ANP

Meer over:

vergoeding, abn, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!