Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vertrekpremie kost publieke sector miljoenen

21-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geld1_06.jpg
Vertrekpremies hebben de (semi)publieke sector afgelopen jaar miljoenen euro's gekost. Vooral reorganiserende woningcorporaties waren veel geld kwijt aan gouden handdrukken voor bestuurders en managers die moesten vertrekken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant in 119 jaarverslagen over 2013 van instellingen die met publiek geld werken.
Volgens de Wet normering topinkomens (WNT) die vorig jaar inging, moeten hoge vertrekpremies worden gerapporteerd. Bestuurders en managers mogen voortaan niet meer dan 75.000 euro meekrijgen. Vorig jaar was dat nog vele malen meer. Woonbron was bijvoorbeeld ruim 3 miljoen euro kwijt aan vertrekpremies voor elf hoge functionarissen die door een reorganisatie moesten vertrekken bij de Rotterdamse woningcorporatie. Het vertrek van vier directeuren en een coördinator kostte de Rotterdams-Haagse corporatie Vestia bijna 1,7 miljoen euro.
ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!