Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vertrouwen woningmarkt over hoogtepunt heen'

29-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen amsterdam 930x520
Het vertrouwen op de woningmarkt heeft deze maand een knauw gekregen. De speciale marktindicator van de Vereniging Eigen Huis (VEH) is na bijna vier jaar van onafgebroken stijgingen plots flink ingezakt, van 121 naar 117 punten.
Minder gunstige omstandigheden
Daarmee lijkt de optimistische stemming van kopers en verkopers op de woningmarkt over zijn hoogtepunt heen, aldus de belangenbehartiger van huizenbezitters. Doordat de hypotheekrente weer oploopt en het woningaanbod afneemt, worden de omstandigheden om een huis te kopen nu minder gunstig beoordeeld dan in de afgelopen maanden.
Terugloop
Sinds het begin van de metingen in 2004 kwam het maar drie keer eerder voor dat deze graadmeter voor de woningmarkt in een maand zo sterk terugliep. Volgens VEH betekent de afname van het vertrouwen dat het aantal huizen dat van eigenaar verwisselt komende tijd waarschijnlijk niet meer zo hard zal groeien en mogelijk zelfs gaat teruglopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!