Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verwachte groei banen door aanpak klimaatverandering

05-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klimaatverandering 930
Naar schatting levert de omslag naar een klimaatneutralere euconomie de EU 1,2 miljoen extra banen op tegen 2030. De verwachting is dat dit er in 2050 tegen de twee miljoen zijn. 
Volgens de jaarlijkse analyse van de arbeidsmarkt van de Europese Commissie kan de werkgelegenheidsgroei door de transitie het banenverlies in sectoren die met fossiele brandstoffen werken meer dan compenseren. Om dat te bereiken, moet er nu wel begonnen worden met het bijscholen van werknemers.

Klimaatverandering en economische groei hand in hand

Het dagelijks bestuur van de EU zegt dat klimaatverandering aanpakken en economische groei behouden hand in hand gaan. Vooral in de bouw, bij de productie van hernieuwbare materialen, ICT en andere dienstensectoren verwacht Brussel nieuwe banen, terwijl ze bij de autoproductie en de ontginning van fossiele brandstoffen zullen afnemen.

Omscholing van werknemers

Volgens de commissie moeten werknemers tijdig worden omgeschoold voor nieuwe technologieën en moeten de lidstaten extra investeren in opleidingen. Momenteel zijn de regio's waar de energie-intensieve sectoren het sterkst zijn ook de regio's waar volwassenen het minste worden opgeleid en omgeschoold. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!