Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VodafoneZiggo moet netwerk openstellen voor concurrenten

28-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone telefoon appen bellen 930
Naast KPN moet ook VodafoneZiggo zijn vaste netwerk openstellen voor andere telecomaanbieders. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De regulering gaat in per 1 oktober.
De toezichthouder stelt dat deze twee partijen samen dominant zijn op de markt. Ze zouden die positie kunnen misbruiken door afspraken te maken over bijvoorbeeld het verhogen van consumentenprijzen. ,,Omdat zowel KPN als VodafoneZiggo die mogelijkheden heeft, vindt de ACM het eerlijk om het netwerk van beide partijen open te stellen voor concurrentie. Zo blijft er voldoende concurrentie op de retailmarkten met meer keuze en goede tarieven'', zegt bestuurslid Henk Don van de ACM.

Toegang

Voorheen hadden alternatieve aanbieders zonder eigen vast netwerk alleen toegang tot het netwerk van KPN. Zij kunnen nu ook via het netwerk van VodafoneZiggo internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aanbieden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!