Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voedingscentrum wil limonadeverbod op basisscholen

21-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_overgewicht
Leerlingen op de basisschool mogen alleen nog water en melk drinken. Het Voedingscentrum wil dat alle scholen het voorbeeld van een Dordtse school volgen en zoete drankjes verbieden, meldt het AD.
Verbannen
Fristi, Wicky, Roosvicee, Taksi of Chocomel. Basisschool de Albatros heeft ze allemaal verbannen uit de klas. Het is een rigoureuze maatregel, maar directeur Mark van der Sluijs heeft geen andere keuze, vindt hij. Maar liefst 1 op de 3 kinderen is te zwaar in de wijk waar deze school staat.
Overgewicht 
De school is een van de weinige onderwijsinstellingen die zulke strenge maatregelen nemen in de strijd tegen overgewicht. Er zijn 94 andere scholen die ook het goede voorbeeld willen geven. Zij kregen allemaal een certificaat van de Gezonde School omdat ze het advies van het Voedingscentrum opvolgden. Toch is dat aantal nog maar een fractie van de ongeveer 6700 basisscholen in Nederland, tot groot verdriet van het Voedingscentrum. Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!