Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vogelgriep zorgt mogelijk weer voor eiercrisis

06-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eieren doosje 930x520
De vogelgriep zorgt mogelijk voor lege schappen tijdens Pasen, waar normaal gesproken diervriendelijke vrije-uitloopeieren liggen. Volgens De Telegraaf hangt veel af van hoe de epidemie zich ontwikkelt.

Sinds december ophokplicht

Sinds december moeten kippen die normaal in de open lucht scharrelen, binnenblijven. Deze ophokplicht is bedoeld om verspreiding van de vogelgriep te voorkomen. De eieren mogen van de Europese Unie na zestien weken niet meer verkocht worden met het stempel ’vrije uitloop’.
Uitgerekend in het paasweekend, het ultieme hoogseizoen voor eieren, verloopt de deadline van Brussel. De vrije-uitloopeieren mogen dan alleen nog worden verkocht als scharrelei.

Miljoenen schade

Vorig jaar werd de ophokplicht pas na Pasen opgeheven en de schade liep daardoor in de miljoenen. Minister Schouten (Landbouw) hoopt dit jaar de ophokplicht op tijd in te kunnen trekken en gaat in overleg met deskundigen en de sector.
Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!