Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Volgend jaar direct geld overmaken naar een andere bank

26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinpas-930x520
Vanaf volgend jaar november is het mogelijk direct geld over te maken naar een andere bank binnen de EU. Dit meldt de Europese Centrale Bank ECB maandag.
Verwerken
Wanneer iemand geld overmaakt naar een rekening bij een andere bank, duurt dit meestal een dag voordat het is overgemaakt. Op vrijdag wordt dit zelfs over het weekend heen getild. Dit komt omdat de ECB deze transacties moet verwerken en hier gaat meestal een nacht overheen.
Binnen enkele seconden
De ECB houdt met dit verwerkingsproces bij hoeveel er bij de ene bank wordt afgeschreven en hoeveel er bij de andere bank bijkomt. Met het nieuwe systeem, dat gebaseerd is op het al bestaande SEPA, moet dit proces in enkele seconden gebeurd zijn. Het nieuwe systeem moet november volgend jaar te gebruiken zijn.
Nederland
In Nederland werd al gewerkt aan een vergelijkbaar systeem die alleen voor Nederlandse banken zou gelden. Deze is echter overbodig geworden, omdat deze Nederlandse variant pas in 2019 opgeleverd kon worden.
Bron: RTL Z
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!