Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Volkswagen moet echte compensatie bieden'

16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen-930x520
De Consumentenbond heeft geen goed woord over voor de deal die Volkswagen eerder deze week sloot met de Europese Commissie over compensatie van consumenten voor het dieselschandaal. De twee jaar extra garantie die de autobouwer als goedmakertje biedt, is volgens directeur Bart Combée ,,volstrekt onvoldoende en zelfs onaanvaardbaar''.
Voorgeprogrammeerd 
Volkswagen verkocht jarenlang dieselauto's die voorgeprogrammeerd waren om in testsituaties een lagere uitstoot van schadelijke gassen te laten zien dan in de dagelijkse praktijk. Daarmee heeft het bedrijf volgens de Consumentenbond niet alleen toezichthouders maar ook miljoenen van zijn eigen klanten misleid.
Duizenden euro's compensatie 
In de Verenigde Staten hebben gedupeerde consumenten duizenden euro's compensatie gekregen. Dat Volkswagen de zaak in Europa denkt te kunnen schikken met een paar jaar extra garantie, vinden de Consumentenbond en haar Europese zusterorganisaties ,,scheef''. 
Verwijdering van de sjoemelsoftware 
De Consumentenbond wijst verder op eerdere afspraken die met Volkswagen zijn gemaakt over de verwijdering van de sjoemelsoftware die werd gebruikt om de autoriteiten om de tuin te leiden. Die ingreep zou geen gevolgen mogen hebben voor brandstofverbruik, rijgedrag of prestaties van de auto.,,Wij krijgen de laatste tijd meerdere signalen dat die update echter wel degelijk problemen oplevert'', aldus Combée. ,,In dat geval is Volkswagen nu ook al juridisch verplicht om dit kosteloos te repareren.''
Meldpunt 
De Consumentenbond heeft een meldpunt waar autobezitters terechtkunnen als zij na de aanpassing van hun Volkswagen ook problemen ondervinden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!