Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voorwaarden schadeverzekeraars aangepast na kritiek Consumentenbond

19-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto schade botsing
Voortaan worden de kosten voor een contra-expert vergoed door schadeverzekeraars Promovendum en National Academic. Zij pasten hun voorwaarden aan nadat de Consumentenbond kritiek leverde.

Kosten vergoeden

Vanaf heden vergoeden Promovendum en National Academic de kosten van contra-experts tot maximaal 110% van de kosten die zij voor hun eigen experts betalen. Voor zover redelijk worden meerkosten vergoed door de verzekeraars. Sinds 14 juni staan de aangepaste algemene voorwaarden op de website. 

Overtraden de wet

De Consumentenbond meldde eind mei dat Promovendum en National Academic in strijd met de wet handelden. Zij overtraden de regels door de kosten van een second opinion bij schade niet te vergoeden. In de wet staat dat de redelijke kosten die worden gemaakt om schade vast te stellen, ten lasten komen van de verzekeraar. Destijds liet Promovendum weten de wet anders te interpreteren. Ook accepteerde zij soms de bevindingen van contra-experts niet. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!