Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vraag naar gas Groningen daalt sneller

08-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groningen_stad_930x520
De vraag naar gas uit Groningen daalt de komende tijd sneller dan vorig jaar was voorzien. Dat komt door de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de gaswinning in Groningen te beëindigen, meldt het ministerie van Economische Zaken.
Zo neemt de export naar Duitsland sneller af. Ook wordt er meer buitenlands gas geschikt gemaakt voor het Nederlandse gasnet.

Daling

De nieuwe raming voor het komende gasjaar (oktober 2019 tot oktober 2020) voorziet een daling naar 15,9 miljard kubieke meter. Dat is 1,5 miljard minder dan in het huidige schema voor de afbouw van de gaswinning. Vanaf 2022 zal de hoeveelheid dalen tot ruim onder het door Staatstoezicht op de Mijnen geadviseerde niveau van 12 miljard.
In de periode daarna wordt de gaswinning volledig beëindigd. Het is volgens het kabinet de beste manier om de veiligheid te garanderen in Groningen, dat te kampen heeft met aardbevingen door de winning.

Meer over:

gas, groningen, daling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!