Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vraag naar medicinale wiet sterk gegroeid

06-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
wiet 930x520
De vraag naar medicinale wiet is sterk gestegen in Nederland. Het Groningse bedrijf Bedrocan, de enigste Europese producent ervan, produceerde afgelopen jaar bijna 1.500 kilo in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vier jaar geleden werd er nog slechts 200 kilo geoogst voor medicinaal gebruik. 
Eigen initiatief
Volgens bestuursvoorzitter Tjalling Erkelens zijn het vooral patiënten zelf die het voorleggen aan hun huisarts. ,,De explosieve groei heeft puur te maken met de vraag van onderaf. We verkopen onze producten al dertien jaar en we krijgen daar zoveel feedback op dat we een redelijk inzicht hebben gekregen welk plantje bij een bepaalde conditie kan helpen, of het nu om pijn of spasmen gaat. De groep patiënten die niet weet dat cannabis kan helpen bij wat zij mankeren, is helaas groter", aldus Erkelens tegen het AD.
Ouderen
Er ontbreekt nog grondig klinisch onderzoek naar medicinale cannabis, waardoor vooral patiënten die al veel andere medicijnen hebben geprobeerd voor cannabis kiezen.  Met name onder ouderen is er vraag naar de plantaardige pijnstiller. "De keuze voor cannabis is vaak een laatste redmiddel. Zo zijn veel van onze gebruikers oudere kankerpatiënten die een pijnstiller zoeken. Zeker als ze naar de palliatieve fase gaan, durven ze de stap naar cannabis te maken", zegt Erkelens.
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!