Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vuurwerkbranche wil overleg over afgekeurde lanceerstandaarden

24-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk kijken wijzen 930x520
De vuurwerkbranche wil op korte termijn overleg met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over de afkeuring van de lanceerstandaarden voor vuurwerk. Geen van die standaarden werd veilig genoeg geacht. Het meeleveren van een standaard bij een vuurwerkbestelling is dit jaar voor het eerst verplicht.
Voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland bevestigt een bericht in het AD, dat hij de staatssecretaris per brief vraagt om overleg over een oplossing.

'Standaarden zijn veilig'

Volgens Groeneveld zijn de lanceerstandaarden veilig: ,,Ze functioneren al tientallen jaren en zijn niet omgevallen." Wel geeft hij toe dat ze ,,niet al te degelijk zijn" omdat ze van vrij licht materiaal zijn gemaakt. Hij hoopt dat de standaarden met wellicht een kleine aanpassing toch worden goedgekeurd.
Zijn club heeft in China 250.000 lanceerstandaarden besteld, die voor de kostprijs (1,99 euro per stuk) aan klanten zouden worden meeverkocht bij hun vuurwerk. ANP

Meer over:

vuurpijlen, vuurwerk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!