Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VWA: veiligheidswaarschuwing Toi-Toys, Pretty Baby met speen

09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pretty-baby-VWA.jpg
Toi-Toys heeft geconstateerd dat de Pretty Baby pop met speen een gevaar kan vormen voor kinderen jonger dan 36 maanden. De speen kan ingeslikt of ingeademd worden, waardoor er kans ontstaat op direct gevaar voor de gezondheid. De pop werd bij Wibra verkocht tussen mei 2011 en september 2012.
Gevaar voor de gezondheid
Het speelgoed bevat een aangehechte waarschuwing dat de pop niet geschikt is voor kinderen onder de 36 maanden. Deze leeftijdsindeling is echter niet conform de Europese regelgeving. De meegeleverde speen kan, bij gebruik door kinderen onder de 36 maanden, ingeslikt of ingeademd worden. Dit kan een direct gevaar voor de gezondheid opleveren.
Advies
Consumenten die in het bezit zijn van de pop wordt verzocht deze onmiddellijk buiten het bereik van kinderen te plaatsen. Zij kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met Toi-Toys via telefoonnummer (040) 254 36 10.
Bron: VWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!