Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Webreuzen halen onveilig product sneller weg

25-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop online betalen webshop 930x520
Vier grote internetbedrijven beloven binnen twee dagen na een melding van de autoriteiten onveilige producten uit hun digitale schappen te verwijderen. AliExpress, Amazon, eBay en Rakuten-France hebben daarvoor een code ondertekend met de Europese Commissie. Het gaat om allerlei producten als speelgoed, kleding en elektronica maar niet om levensmiddelen. Ook kunnen consumenten zelf problemen met hun onlineaankopen melden bij de vier ondernemingen. Ze beloven daar binnen vijf dagen op te reageren.

'Snel en efficiënt'

Er is nu alleen een EU-richtlijn die gebiedt dat gevaarlijke spullen ‘snel en efficiënt’ uit het assortiment moeten worden gehaald zonder tijdslimiet. Autoriteiten uit 31 landen wisselen via een Europees waarschuwingssysteem informatie uit over onveilige producten. De meldingen betreffen steeds vaker producten uit webwinkels.

'Net zo veilig'

EU-commissaris Vera Jourová, (consumentenzaken): ,,Steeds meer mensen in de EU kopen online. Dat moet in de webwinkel net zo veilig zijn als in de traditionele winkel. Ik roep andere online-marktplaatsen op zich bij dit initiatief aan te sluiten.’’ ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!