Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wegaanpassingen sneller op navigatiesystemen

28-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
traffic_02.jpg
Automobilisten kunnen voortaan sneller inspelen op actuele situaties op de weg. Vanaf 1 januari worden verkeersbesluiten, zoals wegaanpassingen, sneller elektronisch bekendgemaakt. Op routeplanners en navigatiesystemen is daardoor de actuele situatie snel te zien, maakte het ministerie van Infrastructuur en Milieu vrijdag bekend.
De 434 wegbeheerders in Nederland publiceren nu nog wijzigingen in weggegevens in de dag- en weekbladen. Het verwerken van de wijzigingen kost de kaartenmakers een hoop tijd. Dat zorgde er ook voor dat de reisadviezen niet goed of niet volledig waren. Vanaf dinsdag worden alle wijzigingen in de weggegevens digitaal en via één punt (Staatscourant.nl) beschikbaar gesteld. Daardoor kunnen inrijverboden, aanpassingen van snelheidslimieten en invoeringen van een milieuzone sneller worden doorgevoerd door kaartenmakers. De elektronische publicatie scheelt wegbeheerders rond de 1 miljoen euro aan publicatiekosten per jaar, zo stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!