Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weginspecteurs krijgen extra bevoegdheden en mogen meer boetes uitdelen

10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
Portemonnee schuld armoede 930 x 520
De weginspecteurs van Rijkswaterstaat mogen met extra bevoegdheden vanaf nu weggebruikers een bekeuring geven als zij ten onrechte in de rijrichting over de vluchtstrook rijden. Ook mogen ze truckers bekeuren ie door een tunnel willen rijden met een vrachtwagen die te hoog is (hoger dan 4 meter).
Sinds 2015 heeft Rijkswaterstaat al de bevoegdheid  om een proces-verbaal uit te schrijven voor het ten onrechte parkeren op de vluchtstrook en het negeren van rode kruisen.

Hoge boetes

Weginspecteurs met de status van buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) kunnen de bekeuringen uitschrijven. De bekeuring voor het rijden over de vluchtstrook is minimaal 380 euro. De boete voor het rijden met een te hoge vrachtwagen ligt tussen de 470 en 1000 euro. Er zijn op dit moment vijftig weginspecteurs die beschikken over de boa-status. Dit wordt in de loop van dit en volgend jaar verdubbeld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!