Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WhatsApp beperkt doorsturen berichten

22-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WhatsApp Logo 930 520
Gebruikers van WhatsApp kunnen berichten minder vaak doorsturen. Een appje kan naar maximaal vijf mensen tegelijk worden geforward. De regel gold al in India. In de rest van de wereld hanteerde WhatsApp een maximum van twintig forwards per dag, maar dat wordt verlaagd. De berichtendienst wil zo het verspreiden van geruchten en nepnieuws tegengaan.
WhatsApp heeft de nieuwe regel aangekondigd op een congres in Indonesië. Mensen die de app hebben, krijgen vanaf maandag een update waarmee de limiet wordt verlaagd.

India

WhatsApp had de limiet in India ingevoerd nadat meerdere mensen waren afgeslacht door opgehitste menigtes. Zo waren afgelopen zomer vijf keuterboeren vermoord door enkele duizenden mensen, omdat zij via WhatsApp werden beschuldigd van het ontvoeren van kinderen. Ook op andere plekken in het land werden mensen gelyncht na zulke beschuldigingen. Een van de slachtoffers was juist door de overheid ingehuurd om mensen te waarschuwen voor valse geruchten. Volgens WhatsApp sturen mensen in India meer chats, foto's en filmpjes door dan in alle andere landen.
WhatsApp en moederbedrijf Facebook staan ook onder druk om meer te doen tegen beïnvloeding van gebruikers.
Gebruikers met een Android-telefoon krijgen de update het eerst. Mensen met een iOS-toestel moeten nog even wachten. ANP

Meer over:

whatsapp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!