Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen bij huiseigenaren over 'aflosboete' Rutte III

09-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
hypotheek 930 520
Huizenbezitters maken zich grote zorgen over het voornemen van de nieuwe coalitie om de wet-Hillen af te schaffen. Dat schrijft De Telegraaf. Mensen die hun woning (bijna) hebben afgelost, moeten door dit plan van VVD, CDA, D66 en CU het eigen woningforfait betalen. De compensatie die ze er tot nu toe voor kregen vervalt geleidelijk.

Wiegel: mensen zijn de klos

De aanstaande coalitie Rutte III, bestaande uit VVD, CDA, D66 en CU, verwachten een miljard te besparen op het afschaffen van de wet, die ooit in het leven werd geroepen om aflossen te stimuleren.
„Mensen zijn de klos”, zegt VVD-coryfee Hans Wiegel. Hij wijst erop dat de overheid zich onbetrouwbaar toont, door mensen eerst voordeel te bieden in ruil voor aflossing en vervolgens dat voordeel weer af te pakken. Bij de Vereniging Eigen Huis stromen bezorgde reacties binnen over het coalitieplan. Boze kiezers spuwen intussen hun gal bij VVD, CDA en CU via sociale media en mails. Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!