Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Consument betaalt nog steeds onterechte kosten aan verhuurmakelaar

17-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurwoning930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan huurwebsites. Consumenten betalen namelijk nog steeds onterechte kosten aan verhuurmakelaars. Verder gaan we het hebben over games die voor een gokverslaving kunnen zorgen bij kinderen. En we mochten het onderzoek van Netbeheer Nederland over slimme meters inzien. We komen tot opmerkelijke conclusies.
Zorgen online games voor een gokverslaving bij kinderen?
Kinderen worden verleid om steeds meer tijd en geld aan online games te besteden. Daarvoor worden technieken uit de gokwereld gebruikt. Zijn de games dan niet eigenlijk gokspellen?
Consument betaalt nog steeds onterechte kosten aan verhuurmakelaar
Honderden euro's moeten betalen aan een verhuurmakelaar voor een woning die je zelf op hun site hebt gevonden. De Hoge Raad maakte in 2015 voor eens en voor altijd duidelijk dat dit niet mag. Maar daar blijkt niet iedere verhuurmakelaar zich aan te houden.
Opmerkelijke conclusies in onderzoek over slimme meters
We besteedden de afgelopen weken aandacht aan gevaarlijke slimme gasmeters van het merk Landis+Gyr G4 en G6 van de 4.2 generatie. Uit onderzoek van Netbeheer Nederland komt naar voren dat deze meters écht veilig zijn. Kassa mocht het onderzoek inzien en komt tot opmerkelijke conclusies. 
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!