Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Bijbehorende app van e-thermostaat werkt al snel niet meer

Zaterdag in Kassa: Bijbehorende app van e-thermostaat werkt al snel niet meer

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan Crédit Agricole. Deze week deed het Kifid een uitspraak in hoger beroep. Verder besteden we wederom aandacht aan de overlijdensrisicoverzekering. Ook hebben we het over e-thermostaten, de bijbehorende app wordt al na korte tijd niet meer ondersteund. Tenslotte gaan we het hebben over ontzurende druppels van AlkaVitae. De druppels worden aangezien voor oogdruppels.

Uitspraak Kifid over Crédit Agricole
Een belangrijke week voor duizenden klanten van Crédit Agricole. Hebben ze nu recht op compensatie voor de torenhoge rentes die ze jarenlang moesten ophoesten of niet? Deze week deed het Klachteninstituut Financiële dienstverlening uitspraak in hoger beroep.  

Adviseurs houden de boot af bij overlijdensriscoverzekering
Het Kifid deed deze zomer een revolutionaire uitspraak. Een klant kreeg met terugwerkende kracht premie terug omdat zijn financieel adviseur hem niet had geïnformeerd over de premiedalingen gedurende de looptijd van zijn product. Inmiddels hebben tientallen mensen gebruik gemaakt van de voorbeeldbrief op onze website om premie terug te vragen aan hun adviseur. Veel adviseurs blijken de boot af te houden, maar niet allemaal. Morgen meer in de uitzending!

E-thermostaten wordt na korte tijd niet meer ondersteund
Je koopt een e-thermostaat van Essent met een ondersteunende app alleen blijkt die app na korte tijd niet meer te worden voorzien van updates waardoor de consument er niks aan heeft. Je kunt wel een betaald abonnement afsluiten maar dat was niet de afspraak bij aanschaf van de thermostaat.

Ontzurende druppels worden als oogdruppels aangezien
De ontzurende druppels van Alkavitae worden aangezien voor oogdruppels. Een 63-jarige gepensioneerde dame druppelt de zogenaamde zuurbase-druppels in haar oog met ernstige gevolgen. Het hoornvlies brandt weg, de schade op lange termijn is nog onduidelijk, mogelijk houdt ze er littekenweefsel aan over waardoor het zicht voor altijd beperkt zal zijn.

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa bijwonen? Kies hier de datum van jouw keuze.

Vandaag leggen 400 fotojournalisten het werk neer. Ze luiden de noodklok over de alarmerend lage tarieven waarvoor ze hun werk moeten doen. Uit solidariteit voor onze collega-fotojournalisten zal Kassa vandaag tot 17:00 geen afbeeldingen bij de artikelen plaatsen.