Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Onjuiste informatie op HEMA-cadeaukaart

26-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sushi website
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de HEMA-cadeaukaart. De informatie op de verpakking klopt niet. Verder hebben we het over de hoge huurprijzen bij vrije sector huurwoningen. Kun je in aanmerking komen voor huurverlaging? En we gaan het hebben over light vruchtensappen. Ze bevatten geen suiker, maar door de hoge zuurgraad kunnen de sappen wel tanderosie veroorzaken.
Foutieve informatie op HEMA-cadeaukaarten
Je wilt samen met je vriendin uit eten omdat je een HEMA ‘Lekker Weg’ cadeaubon hebt gekregen. Maar als je in Drachten woont, moet je 125 kilometer reizen voor het dichtstbijzijnde restaurant. En dat terwijl Drachten volgens de verpakking één van de locaties is waar je de bon zou kunnen verzilveren! Zo blijken meer steden niet de beloofde restaurants te hebben.
Hoge zuurgraad in light vruchtensappen en frisdranken kunnen zorgen voor tanderosie
Light vruchtensappen bevatten minder suikers dan de gewone variant, maar kunnen alsnog schadelijk zijn voor je tanden. De light drankjes hebben namelijk een hoge zuurgraad en voor tanderosie maakt het helemaal niet uit of je een light variant drinkt of niet. Maar betekent dat dat je ze helemaal niet meer moet drinken?
Vrij sector huurwoningen; kun je in aanmerking komen voor huurverlaging?
Te hoge huren in de vrije sector zijn schering en inslag. Via een procedure van de huurcommissie kun je in aanmerking komen voor huurverlaging. Maar slechts weinig huurders blijken hiervan op de hoogte te zijn.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!