Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Grote verschillen in toeristenbelasting per gemeente

Zaterdag in Kassa: Grote verschillen in toeristenbelasting per gemeente

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan Stella Fietsen en hun kortlopende acties die alsmaar verlengd worden. Verder hebben we het over het btw-nummer dat uit het BSN-nummer bestaat en voor problemen zorgt. Ook besteden we aandacht aan de toeristenbelasting die per gemeente enorm verschilt.

Grote verschillen toeristenbelasting per gemeente
De toeristenbelasting verschilt enorm per gemeente. Het is een belasting waarbij gemeentes zelf mogen bepalen of ze hem invoeren en hoe hoog dat bedrag mag zijn. Toeristen die de stad bezoeken en daar ook overnachten betalen een vast bedrag of percentage van hun overnachting. Wij hebben de toeristenbelasting op een rij gezet van alle gemeentes in Nederland om te kijken hoeveel je kwijt bent per gemeente

BSN-nummer in btw-nummer zorgt voor problemen
De openbaarheid van gegevens van de Kamer van Koophandel en het btw-nummer dat uit het BSN-nummer bestaat leidt tot verschillende problemen. De Belastingdienst verstrekt het btw-nummer. En ondernemers moeten het btw-nummer verplicht vermelden op bijvoorbeeld hun website en facturen. Volgens diverse deskundigen kan dit leiden tot identiteitsfraude.

Kortlopende acties Stella Fietsen toch niet zo kortlopend
Je kan de krant niet openslaan of de aanbiedingen vliegen je om de oren van Stella fietsen. In de Stella advertentie staat dat je er snel bij moet zijn want je kan alleen korting krijgen in de aangeven week. Maar als we een week later bellen blijkt deze actie nog gewoon geldig. Mag een bedrijf kortlopende acties blijven verlengen wegens succes?

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.