Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: het gevaar van zwembadroosters

Zaterdag in Kassa: het gevaar van zwembadroosters

Het is tijd voor de allerlaatste Kassa van dit seizoen en daarom staan alle onderwerpen in het teken van de zomer.

Het gevaar van zwembadroosters

De zomervakantie staat voor de deur, en daarbij hoort veel zon- en zwemplezier. Maar zwembaden kunnen helaas soms ook levensgevaarlijk zijn. Per jaar sterven er wereldwijd ongeveer 7 mensen – waaronder vaak kinderen – doordat zij onder water worden vastgezogen aan onveilige waterafzuigsystemen. Een nachtmerrie voor iedere ouder. Hoe kan dit worden voorkomen en vooral ook: wat moet je doen als dit tóch gebeurt?

Problemen bij auto huren in het buitenland

Om tijdens een vliegvakantie ieder moment van de dag mobiel te zijn, maken veel Nederlanders in het buitenland gebruik van een huurauto. Helaas pakt dit niet voor iedereen goed uit. Op het vliegveld onder druk worden gezet om een extra verzekering af te sluiten, onvriendelijk personeel en onterechte afschrijvingen van de creditcard zijn veelvoorkomende problemen. En dat terwijl de grootste autoverhuurbedrijven beterschap hebben beloofd aan de Europese Commissie. Hoe zit dat?

Test: welk badmintonsetje kun je het beste meenemen op vakantie?

Nog even en we vertrekken weer massaal naar de camping. En natuurlijk is het leuk om daar dan gezellig een potje te badmintonnen. Maar welk racket moet je dan hebben? Kassa zoekt het voor je uit in de badmintonsetjes-test!

Beschadigd chalet in zomerse Belbus

Ook de laatste Belbus van dit seizoen is in zomerse sferen. Amber gaat op de camping op bezoek bij Ben en Ineke, die al ruim een jaar proberen schade aan hun chalet hersteld te krijgen. Importeur Griftdijk doet al die tijd belofte na belofte, maar daar komt – zelfs na bemiddeling van de rechtsbijstand – niets van terecht.

Geef live je mening!

We zijn er morgen om 19.05 uur op NPO1. Praat mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. Wij houden je op de hoogte!