Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Hoe herken én verwijder je asbest?

Zaterdag in Kassa: Hoe herken én verwijder je asbest?
In Kassa alles over de gevaren van asbest. Wat is het precies, hoe herken je het in je huis, en vooral: hoe verwijder je het. Kassa laat zien dat er beunhazen zijn die dit voor weinig willen verwijderen. Met alle gevaren van dien.

Verder test Kassa de nummer één snack van Nederland: De frikandel. Wat de lekkerste is, hoort u zaterdag. Kassa, zaterdag om 18.55 uur op Nederland 1.

Zembla

In 70% van al onze huizen, scholen en gebouwen zit nog asbest. Verstopt achter plafonds, in jaren zeventig zeil of in golfplaten daken. Al dat asbest vormt een groot probleem als je het niet zorgvuldig weghaalt. Uit een rapport van de Gezondheidsraad blijkt dat asbest veel gevaarlijker is dan tot nu toe werd aangenomen. Daarom adviseert de raad om de normen voor asbest sterk aan te scherpen. Hoe er door onwetendheid en ondeskundigheid nieuwe slachtoffers vallen is te zien in de aflevering van ZEMBLA ‘Asbest vrijgekomen’, die wordt uitgezonden op zaterdag 15 januari om 22.35 uur op Nederland 2.

Twitter

Meetwitteren over de lekkerste frikandel van Nederland? Gebruik #kassa in uw tweet of klik hier om mee te discussiëren! Zaterdag niet in de buurt van de televisie? Geen nood, u kunt via deze pagina de uitzending ook live bekijken.


Meer nieuws