Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kredietverstrekker Ferratum verstrekt leningen zonder vergunning

22-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
geld euro stapel sparen2
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan Ferratum. Je leent geld, maar komt uiteindelijk in de problemen door de torenhoge kosten die ze berekenen. We hebben het ook over BikeDepot. Je bestelt een fiets, maar krijgt ‘m nooit geleverd en je geld is weg! Verder hebben we het weer over de zogeheten Dieselgate en sjoemelsoftware en natuurlijk is Amber er weer met de Belbus!
Tientallen gedupeerden door niet-geleverde fietsen van BikeDepot
Bestel je een fiets, krijg je ‘m niet geleverd en krijg je het geld ook niet meer te zien. Dat overkwam de tienjarige Nour toen ze een fiets bestelde bij BikeDepot.nl. Ze helaas niet de enige gedupeerde want hebben tientallen klachten ontvangen. Wat is er aan de hand?
Kredietverstrekker Ferratum verstrekt leningen zonder vergunning
Ferratum omzeilt de maximale toegestane rente, rekent torenhoge kosten en verstrekt kredieten zonder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Veel mensen komen daardoor ernstig in de problemen. Hoe zit dit?
Internationale claim tegen Volkswagen om sjoemelsoftware
Precies twee jaar geleden begon het Volkswagen Dieselschandaal waarin 11 miljoen auto’s met een Volkswagen Diesel motor gesjoemeld was om een betere milieunorm te halen dan de daadwerkelijke uitstoot. In Amerika heeft VW een schikking van 20 miljard dollar getroffen met consumenten, milieuorganisaties en justitie. Kan dat ook in Nederland?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!