Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Onduidelijkheid over publiceren kinderfoto's na invoering privacywet

Zaterdag in Kassa: Onduidelijkheid over publiceren kinderfoto's na invoering privacywet

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan kinderfoto’s op social media. Want wat mag je nu wel en niet plaatsen na de invoering van de nieuwe privacywet? Verder gaan we het hebben over plofkip vleeswaren, reparatiebedrijf Dynafix en de Belbus helpt een ouder echtpaar op Bonaire.

Onduidelijkheid over publiceren kinderfoto’s na invoering privacywet

Mag je nog wel een teamfoto maken als je dochter kampioen wordt met haar voetbalteam, of dreigt dan een forse boete? En kun je voorkomen dat iemand zomaar een foto van je zoontje op internet zet of heb je geen poot om op te staan? We besteden aandacht aan de misverstanden over de nieuwe privacywet AVG.

Nog steeds plofkip in supermarkten

In de afgelopen jaren is de plofkip langzaam uit de schappen van de supermarkt verdwenen. Je zou dan verwachten dat dat voor alle kipproducten geldt, maar een steekproef van Wakker Dier onder de grote supermarktketens wijst uit dat de meeste kipvleeswaren voor op brood nog steeds bestaat uit plofkip.

Consumenten ervaren problemen bij reparatiebedrijf Dynafix

Je hebt de allernieuwste telefoon of tablet. Alleen vertoont ie toch wat kuren en moet ie dus worden opgestuurd ter reparatie naar reparatiebedrijf Dynafix. Dat is balen maar je hebt garantie, dus dan moet het goedkomen. Maar dan weigert Dynafix reparatie onder garantie, omdat jij het toestel zelf zou hebben beschadigd. Het bedrijf houdt jouw toestel vast als je niet eerst betaalt voor een hele dure reparatie of voor onderzoekskosten om een niet gerepareerd toestel terug te krijgen.

Belbus op Bonaire: weggejaagd van eigen stukje grond

Het echtpaar Beukenboom woont sinds 1992 in een prachtig houten huis op een Bonairiaanse kunuku. Dit is een eigen stuk grond waar kippen, schapen en geiten worden gehouden. Ook verbouwt de familie hier hun eigen groente en fruit. Het echtpaar heeft veel geld geïnvesteerd in hun landelijke paradijs en hopen hier tot hun dood te kunnen genieten van de rustige omgeving. Helaas wordt deze droom bruut verstoord als de lokale overheid, het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), in 1998 besluit naast hun landgoed een industriegebied te bouwen.   

Geef live je mening!

Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.