Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Steeds meer bruine ratten in Nederland

Zaterdag in Kassa: Steeds meer bruine ratten in Nederland

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan… wespen! Er zijn meer wespenkoninginnen gespot en dat kan zorgen voor een wespenplaag. Verder hebben we het over het groeiend aantal bruine ratten in Nederland en de overlast die ze veroorzaken. We hebben het ook over voedingssupplementen, de Belbus komt voorbij en we blikken terug op het gehele seizoen van Kassa!

Overlastmeldingen bruine ratten gestegen
Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen meldt dat het aantal overlastmeldingen van bruine ratten tot recordhoogte is gestegen. Dat is zorgelijk, want de bruine rat is schadelijk voor de volksgezondheid. Wat kun je ertegen doen?

Wespenplaag in Nederland
Naturetoday voorspelt een wespenplaag omdat er dit jaar veel meer wespenkoninginnen zijn gespot dan voorgaande jaren. Wespenkoninginnen maken wespennesten die later in het jaar voorkomen. Dit komt omdat we een relatief warme september en een zachte winter hebben gehad waardoor men denkt dat er een tweede generatie wespen is. Wat kun je tegen een wespenplaag doen?

Voedingssupplementen mogelijk grote gevolgen voor de gezondheid
Als je voor de vakantie nog even wat kilo’s wilt kwijtraken, of net wat meer uit je sportprestaties wilt halen, is het misschien verleidelijk om daar een voedingssupplement voor te slikken. Maar uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit blijkt dat dit mogelijk grote gevolgen voor je gezondheid kan hebben. In de studio zit Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit en Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Belbus: Gedupeerde wacht al 9 maanden op geld terug van EasyJet

In de laatste Belbus van dit seizoen gaat Amber langs bij EasyJet op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij annuleerde vorig jaar een aantal vluchten wegens staking van hun piloten. Eén van de gedupeerden was Wessel Spanjer; inmiddels wacht hij al ruim negen maanden op een bedrag van €3100,-.

Terugblik Kassa
Het is de laatste uitzending en dus kijken we terug op een bewogen seizoen. Waar hebben we aandacht aan besteed en wat waren de meest opvallende onderwerpen?

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.