Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Onnodig veel gebruik van antidepressiva

17-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoofdpijn oude man 930 x 520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan antidepressiva. Het wordt onnodig veel gebruikt en je krijgt veel last van ontwenningsverschijnselen bij het afbouwen. Verder hebben we het over de OV-chipkaart. Veel studenten weten niet dat ze het studentenreisproduct moeten stopzetten en krijgen zo onverwachts een boete.
Onnodig veel gebruik van antidepressiva
Een miljoen Nederlanders gebruiken antidepressiva. Deze medicijnen kunnen bij een zware depressie zelfs levens redden. Maar ze worden ook voorgeschreven als je wilt stoppen met roken, slaapproblemen of chronische stress hebt of een burn-out. En als je wilt afbouwen krijg je veel last van ontwenningsverschijnselen.
Boete bij te laat stopzetten van studentenreisproduct
Als student heb je tijdens je studietijd recht op het studentenreisproduct. Ben je afgestudeerd, dan moet je het studentenreisproduct zelf stoppen. In tegenstelling tot de studiefinanciering, die automatisch gestopt wordt. Maar veel studenten weten niet dat ze dit zélf moeten stoppen en ontvangen daardoor een boete van maar liefst € 194,- per maand.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!