Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Nog veel gratis dunne plastic tasjes in omloop ondanks verbod

Zaterdag in Kassa: Nog veel gratis dunne plastic tasjes in omloop ondanks verbod

Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan gratis plastic tasjes en de regelgeving daaromtrent. Verder hebben we het over de energietransitie. Van het gas af blijkt voor sommigen een dure onderneming. We besteden ook aandacht aan reisorganisatie Travelbird. Het bedrijf is failliet en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) regelt de garanties en geldteruggaven. Helaas gaat dat vaak mis. Amber is er ook weer met een Belbus.

Nog steeds plastic tasjes uitgegeven ondanks verbod

Per 1 januari 2016 geldt een verbod op de uitgifte van plastic tasjes. Klanten krijgen in de winkel geen gratis plastic tasje meer behalve bij een aantal uitzonderingen zoals bij het meegeven van onverpakte voedingswaren. Die regels worden echter niet altijd nageleefd.

Gedupeerden Travelbird wachten maanden op hun geld

Reisorganisatie Travelbird ging begin november failliet. 50.000 reizigers werden de dupe, maar gelukkig was het bedrijf verbonden aan de SGR en kon iedereen toch nog op vakantie of ze kregen hun geld terug. Maar dat bleek helaas niet bij iedereen het geval.

Van gas af blijkt dure onderneming

Nederland moet op termijn helemaal gasloos worden, maar dat blijkt een kostbare zaak. Want je moet betalen voor het afsluiten van het gas. Die prijzen verschillen per netbeheerder en kunnen oplopen tot bijna 600 euro.

Rockend het nieuwe jaar in met de Belbus

Zaterdag in de Belbus een rockend begin van het nieuwe jaar. De band Zombie Waiste heeft een klacht over een oude bekende van De Belbus. Zombie Waiste laat 300 cd’s drukken bij De CDperserij. Ze betalen extra voor een testpersing. De kwaliteit van die persing valt echter tegen. Als de band een nieuwe testpersing wil laten doen, zijn deze kosten ineens vier keer zo hoog.

Geef live je mening!

Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa bijwonen? Kies hier de datum van jouw keuze.