Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Zijn ziekenhuistarieven al transparant?

Zaterdag in Kassa: Zijn ziekenhuistarieven al transparant?

We zijn weer terug! In de eerste uitzending van het seizoen praten we over ziekenhuistarieven. Het blijkt nog steeds moeilijk om achter de tarieven te komen. Hoe kan dat? Verder: je denkt een droomhuis te kopen, maar hoort niks meer, krijgt een boete en hebt geen huis. Ook: we testen Limoncello! Maar welke Limoncello is nou het lekkerste?

Ziekenhuistarieven nog steeds niet transparant
Een eerste consult in het ziekenhuis valt vaak onder je eigen risico. Het is dus de moeite waard om eerst tarieven te vergelijken, aangezien de prijzen verschillen per ziekenhuis. Vorig jaar lieten we zien dat het vrijwel onmogelijk is om vooraf te weten te komen wat een behandeling kost. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland beloofde verbetering en stelde dat haar leden op 31 maart 2016 de tarieven beschikbaar zouden moeten hebben. Maar CZ is tot nu toe de enige die de ziekenhuistarieven online beschikbaar heeft gesteld.

Je koopt een droomhuis, denk je…
Je wilt een huis kopen. De maandlasten kun je goed betalen. Maar een hypotheek krijgen lukt maar niet, omdat je bijvoorbeeld als kleine zelfstandige de bank niet voldoende zekerheid kunt bieden. Dan vind je op internet een bedrijf dat uitkomst biedt. Zij kopen het, jij mag er tegen een vergoeding in wonen en hebt het recht om het later weer van hen over te nemen. En zo kun je toch in je droomhuis gaan wonen. Althans, dat denk je...

Alles streamen vanaf één kastje. Of toch niet?
Het klinkt goed. Legaal de nieuwste films en series kijken met een kastje van ‘Dit is TV’. Maar het blijkt te mooi om waar te zijn. De kastjes worden vaak niet geleverd of werken slecht. Geld terugkrijgen lukt niet en er zijn veel loze beloften. Wat kan hieraan gedaan worden? We praten er met de Consumentenbond over.

Test: Limoncello
Wat is er nou lekkerder om ijskoude Limoncello te drinken op een warme zomerdag? We nodigen vier deskundigen uit om 8 verschillende Limoncello’s te proeven en te beoordelen.

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!

Kassa bijwonen? Meld je hier aan.