Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

ZoMerlot lijkt niet te veel op Sum-merlot

ZoMerlot lijkt niet te veel op Sum-merlot

e wijn ZoMerlot van Chateau de la Garde - bekend van wijnmaker en tv-persoonlijkheid Ilja Gort - mag in de schappen blijven. Wijnimporteur LFE uit Maartensdijk, de bedenker van Sum-merlot, had een kort geding aangespannen tegen de makers van ZoMerlot, omdat hij de naam van beide rode wijnen te veel op elkaar vond lijken.

'Geen verwarringsgevaar'
De rechter oordeelt echter dat er geen sprake is van verwarringsgevaar. Beide aanduidingen houden volgens de rechter in Utrecht vooral een omschrijving van een zomerse merlotwijn in.

ZoMerlot is enkel deze zomer in de supermarkt te krijgen, onder de vlag van het wijnmerk La Tulipe van Ilja Gort. Sum-merlot is eind vorig jaar als merk gedeponeerd, maar de wijn is nog niet gebotteld. ,,Het publiek heeft daardoor nog geen beeld bij dit merk. Door het gecombineerde gebruik van het teken met het merk La Tulipe zal voor de gemiddelde consument duidelijk zijn dat ZoMerlot uit de reeks La Tulipe-wijnen komt", aldus de rechter.

De advocaat van Chateau de la Garde noemde het kort geding het tijdens de zitting twee weken geleden: ,,Een storm in een glas water, of in dit geval een storm in een glas wijn." ANP