Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zomerse meevaller op veel energierekeningen

31-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energie 930
De prijzen op de Europese energiemarkt zijn aanzienlijk gedaald en daarvan profiteert een aantal huishoudens. Energieleverancier Eneco verlaagt per 1 juli zijn prijzen voor gas en licht, nadat de tarieven begin dit jaar nog flink stegen. Ook Nuon kondigt aan zijn variabele tarieven deze zomer te verlagen.
Voor een gemiddelde klant met een variabel tarief van Eneco scheelt de aanpassing 133 euro per jaar op de rekening, stelt het bedrijf. Daarbij wordt uitgegaan van een verbruik van 2800 kilowattuur elektriciteit en 1200 kubieke meter gas. Nuon, ook bekend als Vattenfall, wil nog geen cijfers op zijn tariefsverlaging plakken. Bij Essent blijft de energierekening onveranderd.

Toch geen stijging

In februari berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek nog dat de gemiddelde energierekening dit jaar 334 euro zou stijgen. De consument pikt nu een graantje mee van ontwikkelingen op de markt voor gas. Door een relatief warme winter bleven de Europese gasvoorraden op peil, terwijl de toevoer van vloeibaar gas uit Azië en de Verenigde Staten groot was. De inkoopprijzen voor zowel gas als elektriciteit waren daardoor laag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!