Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorg blijft voor ouderen die op wachtlijst staan

17-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderen looprek 930x520
Ouderen die wachten op een plek in een verpleeghuis, hoeven niet meer te vrezen dat ze in de tussentijd minder uren zorg krijgen, meldt Trouw. Dat laatste overkomt nu nog elk jaar duizenden ouderen en chronisch zieken, doordat regelingen voor de vergoedingen slecht op elkaar aansluiten.
Belofte
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid belooft dat het probleem per 1 juli is opgelost. Voor alle ouderen en chronisch zieken die wachten op een plaats in een instelling voor langdurige zorg, komt er genoeg zorg aan huis, verzekert de minister de Tweede Kamer donderdag in een brief. ,,Het is niet goed uit te leggen dat iemand met een indicatie voor een verpleeghuis juist minder uren zorg krijgt", schrijft De Jonge.
Overbruggingszorg
Voor ouderen die al op de wachtlijst staan, wordt de overbruggingszorg verlengd van zes weken naar drie maanden. Voor het probleem dat ouderen soms ook nog een hogere eigen bijdrage moeten betalen, is volgens de krant nog geen oplossing.
Bron: Trouw/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!