Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgaanbieders lokken klanten met geld en cadeaus

28-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeau kerst 930 x 520
Zorgaanbieders die patiënten cadeaus of geld aanbieden als ze bij hen komen voor zorg. Het mag niet, maar gebeurt toch, ontdekte RTL Nieuws. De politiek en de zorgverzekeraars zijn er woedend over.
'Welkom bij een nieuw leven', is de kop waarmee verslavingszorgverlener SGGZ potentieel nieuwe patiënten op de website verwelkomt. Pontificaal in beeld: 'gratis iPhone XR.' De voorwaarden liegen er niet om: als je je komend jaar verzekert bij een van de verzekeringen die door SGGZ zijn aangewezen en een behandeling tegen je verslaving bij SGGZ in een keer helemaal afrondt, krijg je een gloednieuwe iPhone XR cadeau.

'Cadeaus betaald met premiegeld'

Verzekeraar ONVZ werd vorig jaar geconfronteerd met een vergelijkbare situatie. Een bedrijf dat wijkverpleging levert, verwees haar patiënten door naar verzekeringen van ONVZ. In ruil daarvoor kregen die patiënten maandelijks ruim 53 euro korting op hun verzekering.
Het gaat deze zorgaanbieders erom klanten te lokken zodat ze zelf meer geld kunnen cashen. De cadeaus worden betaald met ons premiegeld. ,,Dat zouden we niet moeten willen", stelt de verzekeringsmaatschappij ONVZ. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!