Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zwarte Cross wil blijven verrassen

13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
festival publiek 930x520
Het grootste festival van Nederland barst donderdag weer los in de Achterhoek. Op de 21e editie van Zwarte Cross staan maar liefst 234 bands, 800 theaterartiesten en 33 stuntshows gepland. De organisatie wil ook dit jaar de bezoekers verrassen. Zo vind je er dit jaar een festivalstrand, waar ook kan worden gezwommen, een foodtruckfestival, een bruine kroeg en een nachtfietsenmaker.
Rijksmuseum
Ook komt het publiek deze editie Hollandse meesters tegen. Het festival is aangekleed met reproducties van schilderijen uit het Rijksmuseum. Op de Theaterweide zijn gratis schilder- en tekenlessen onder begeleiding van Rijksmuseumdocenten.
Golden Earring
Onder de vele artiesten zijn dit jaar Guus Meeuwis, Chef'Special, Rondé, Golden Earring, Rico en Sticks, Racoon, Jules Deelder, Kenny B, Wolfmother en Rowwen Hèze. Gouden Kalfwinnaar Frank Lammers gaat op zondagochtend voor in de oecumenische kerkdienst in de Megatent. Op het festivalterrein zijn veertig verschillende locaties met 32 podia.
Laatste kaartjes
Het festival in Lichtenvoorde duurt tot en met zondag. Alleen voor de vrijdag zijn nog kaartjes verkrijgbaar, maar de organisatie verwacht dat ook die uitverkopen. Vorig jaar kwamen er 220.000 mensen naar Zwarte Cross. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!