Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zwarte zaterdag' op wegen naar zuiden

26-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file930x520
Wie komend weekeinde met de auto door Frankrijk reist, moet rekening houden met ernstige vertragingen. Er is sprake van een 'zwarte zaterdag' op de autoroutes. Miljoenen Fransen gaan met vakantie en tegelijkertijd keren veel buitenlandse automobilisten huiswaarts.
Knelpunten
De ANWB verwacht zaterdag in Frankrijk rond 06.00 uur de eerste lange files op de routes naar het zuiden. De route door de Rhônevallei (A7) is het grootste knelpunt, vooral bij Valence en ten zuiden van Lyon. Richting het zuidwesten zal het verkeer vastlopen bij de tolstations op de A10 Parijs-Orléans-Bordeaux. Ook wordt oponthoud verwacht op de A39, de A20 en de A71/A75 (Clermont-Ferrand).
Meer Europese knelpunten
Ook in andere Europese landen dreigen problemen. Zo maakt Duitsland zich op voor een van de drukste weekenden van het jaar. Vakantieverkeer krijgt te maken met veel wegwerkzaamheden en urenlange vertraging, zowel in noordelijke als zuidelijke richting.
De verkeersdienst van de ANWB begint zaterdag wat vroeger en zet extra personeel in om de vakantiegangers op de hoogte te houden. De meeste files verwacht de ANWB tussen 06.00 en 15.00 uur. De volgende zeer drukke zaterdagen zijn 5, 12 en 19 augustus.

Verkeersinfo per vakantieland
De ANWB heeft voor populaire Europese vakantielanden een alternatief reisadvies opgesteld:
ANP / ANWB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!