Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hond terug brengen Geen geld terug

Geplaatst door: krik op: 02-10-2011 00:32
Wij hebben gisteren een pup opgehaald van de stichting Recue Dogs Europe. Dezelfde dag bleek het toch te zwaar te zijn aangezien de vorige pup dood gereden was emotioneel te veel aanwezig blijft. Daarom hebben we besloten de pup terug te brengen. We hebben dezelfde dag gebelt en vandaag om 11 uur 's ochtends de pup terug gebracht. Ze vertelde dat we geen geld terug krijgen en dat de hond niet mee mocht. Binnen 24 uur is de pup terug gebracht. En staan nu met lege handen. wat kunnen we doen om wel het geld terug te krijgen? We worden nu namelijk simpel gezegt opgelicht.
Reactie door ikbenik op 02-10-2011 02:28
Helaas heb ik een vervelende mededeling. Je hebt simpelweg geen recht om de pup terug te brengen en je geld terug te eisen. Koop is koop. Het is niet anders. Ik begrijp heus wel je situatie, maar terug naar de verkopende partij zit er echt niet in. Misschien ken je iemand die de pup wel wilt overnemen. En met de beschuldiging van oplichting moet je verdraaid mee oppassen, omdat hier totaal geen spraken is van oplichting.
Reactie door empyria op 02-10-2011 03:06
Beetje impulsieve "aankoop" zou ik zeggen. Binnen 1 dag je al bedenken. En dan, een pup, een levend wezen, wordt lekker mee gesold zo! Oplichting? Wat een onzin! Ik heb hier geen begrip voor, maargoed, dat is maar mijn mening...:-/
Reactie door krik op 02-10-2011 03:13
Het gaat erom dat we en geen pup hebben en geen geld. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Het was pup afgeven en daarna werd er gezegt contact op nemen met de stichting. Dat hebben we gelijk gedaan. Daaruit bleek dat er geen geld terug gegeven wordt, dus we bellen aan en de deur staat dicht met de melding dat we de hond niet mee kregen. @emperia Wat betreft impulsieve aankoop dat is jou opvatting. Er is een gemist van een hondje, helaas is de vorige dood gereden. Door het gemis leek het erop dat een hondje zou helpen echter blijkt dat het vedriet nog niet genoeg verwerkt is. Liever meteen binnen 1 dag dan weken of maanden wachten vanwege de hecting van het hondje en ons zelf. Zou denken dat je dat daar zelf op had kunnen komen.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 07:38
Als u een dier via deze organisatie aan schaft wordt u geen eigenaar maar adopteert u de hond. Adoptievoorwaarden Artikel 7 De adoptiesom die door de adoptant betaald werd bij het opmaken van onderhavig contract, wordt in geen geval terugbetaald. Mocht u op een later tijdstip alsnog een hond aanschaffen leest u dan eerst de aankoop of adoptie voorwaarden door. Er staan m.i. een aantal voorwaarden in waarmee ik niet akkoord zou gaan. Ik ben overigens geen voorstander van het naar Nederland halen van honden uit het buitenland. Er zitten nog genoeg honden in dierenasiels te wachten op een baas.
Reactie door empyria op 02-10-2011 08:22
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 03:13: @emperia Wat betreft impulsieve aankoop dat is jou opvatting. Er is een gemist van een hondje, helaas is de vorige dood gereden. Door het gemis leek het erop dat een hondje zou helpen echter blijkt dat het vedriet nog niet genoeg verwerkt is. Liever meteen binnen 1 dag dan weken of maanden wachten vanwege de hecting van het hondje en ons zelf. Zou denken dat je dat daar zelf op had kunnen komen. einde Quote Ja, klopt het is ook mijn opvatting (dat zei ik al in mijn reactie) en nee, ik zou er wat langer over hebben nagedacht... Het geld wat u kwijt bent komt andere dieren ten goede, misschien geeft dat wat troost.
Reactie door 1paul op 02-10-2011 09:12
Als de pup niet voldeed was het een andere zaak maar in dit geval heeft u geen recht op geld terug... Zou hij ziek geweest zijn of mankeerde er iets anders aan lag het geheel anders maar in dit geval is koop inderdaad koop... Helaas voor u en sterkte nog met het verlies van uw vorige hond, hoop dat u op een later tijdstip alsnog kan genieten van weer een huisdier...
Reactie door bytheway op 02-10-2011 10:43
Waarom de vraag bij discussies en niet bij 'Vraag & beantwoord' gesteld? Bij vraag & beantwoord heb je meer kans op beantwoording. Of wil je een discussie uitlokken? De algemene vorwaarden van de stichting zijn van toepassing. Ook voor de pup geldt (gold) dat de stichting een 'deugedelijk product' moet leveren aan kopende partij.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 10:45
Quote: 1paul schreef op zondag 2 okt 2011, 09:12: Als de pup niet voldeed was het een andere zaak maar in dit geval heeft u geen recht op geld terug... Zou hij ziek geweest zijn of mankeerde er iets anders aan lag het geheel anders maar in dit geval is koop inderdaad koop... quote: In dit geval was geen sprake van koop, maar van adoptie. Ik neem aan dat de adoptievoorwaarden wel ondertekend maar niet goed gelezen zijn. Er staat duidelijk in dat geen geld terug gegeven wordt.
Reactie door ikbenik op 02-10-2011 10:57
Quote: meesteres freya schreef op zondag 2 okt 2011, 10:43: Ook voor de pup geldt (gold) dat de stichting een 'deugedelijk product' moet leveren aan kopende partij.einde Quote Dat is hier niet aan de orde.
Reactie door krik op 02-10-2011 11:08
Bedankt voor de reacties, wordt er niet vrolijk van. Hebben ze nu ook het recht om de hond niet terug te geven?
Reactie door ikbenik op 02-10-2011 11:12
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 11:08: Bedankt voor de reacties, wordt er niet vrolijk van. einde Quote Kan ik begrijpen, maar het is niet anders. Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 11:08: Hebben ze nu ook het recht om de hond niet terug te geven? einde Quote Nee. De hond is jouw eigendom en mogen ze niet zomaar houden.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 11:30
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 11:08: Bedankt voor de reacties, wordt er niet vrolijk van. Hebben ze nu ook het recht om de hond niet terug te geven? einde Quote Ja, de hond is niet uw eigendom. U had hem geadopteerd. De hond blijft eigendom van de stichting. Dat zou voor mij de hoofd reden geweest zijn om af te zien van het adopteren van een hond bij deze stichting.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 11:36
Aanvulling quote adoptie voorwaarden: . dat Stichting Rescue Dogs Europe daartoe op zoek is naar mensen die deze honden willen adopteren, waarbij het eigendom van het dier bij Stichting Rescue Dogs Europe blijft rusten. komen partijen vervolgens overeen Artikel 3 Het dier blijft te allen tijde eigendom van Stichting Rescue Dogs Europe. Dit staat dus tot 2 maal toe aangegeven in de adoptievoorwaarden.
Reactie door stacey op 02-10-2011 12:26
Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 11:36: Artikel 3 Het dier blijft te allen tijde eigendom van Stichting Rescue Dogs Europe. einde Quote Met die voorwaarde is niets mis, dat is alleen maar om te voorkomen dat hond door nieuwe eigenaar niet zomaar weer op straat wordt gedumpt, hij kan dan altijd terug zodat ze nieuwe goede baas voor hem kunnen zoeken. Ze komen echt geen geadopteerde honden terughalen ( tenzij er wellicht sprake zou blijken van dierenmishandeling, wat dan ook enkel een goede zaak zou zijn.)
Reactie door tdehond op 02-10-2011 13:58
Quote: stacey schreef op zondag 2 okt 2011, 12:26: Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 11:36: Artikel 3 Het dier blijft te allen tijde eigendom van Stichting Rescue Dogs Europe. einde Quote Met die voorwaarde is niets mis,einde Quote Voor deze gedupeerde wel. Gedupeerde bracht 1 dag na adoptie de pup terug. De organisatie nam dus de pup terug zonder het bedrag wat de adoptie kostte terug te betalen. De organisatie is eigenaar van de pup en kan dit dus doen conform de voorwaarden.
Reactie door stacey op 02-10-2011 14:06
Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 13:58: Voor deze gedupeerde wel. Gedupeerde bracht 1 dag na adoptie de pup terug. De organisatie nam dus de pup terug zonder het bedrag wat de adoptie kostte terug te betalen. De organisatie is eigenaar van de pup en kan dit dus doen conform de voorwaarden. einde Quote Adoptiekosten zijn net als bij asiel een Vergoeding voor de verzorging die ze de hond hebben gegeven, dus dat je dat niet terugkrijgt is niet vreemd, ze moeten hem nu weer verzorgen. Als je dier brengt bij asiel moet je veelal vergoeding betalen ( dus je kunt het ook zien als betalen voor brengen weer) Maar het is nogal simpel, koop=koop en geld terug Geen recht. Die organisaties draaien ook niet voor winst, komen veelal eerder geld te kort, dus zou zeggen zie het geld als donatie voor een goed doel dan.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 14:12
Quote: stacey schreef op zondag 2 okt 2011, 14:06: [Maar het is nogal simpel, koop=koop en geld terug Geen recht. einde Quote In dit geval is er dus geen sprake van koop, maar van adoptie. Jammer genoeg heeft gedupeerde zich niet de verstrekkende gevolgen hiervan gerealiseerd. Gedupeerde heeft inderdaad geen rechten omdat deze geen eigenaar van de pup is geworden en dus geen koopcontract getekend heeft.
Reactie door stacey op 02-10-2011 14:20
Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 14:12: Gedupeerde heeft inderdaad geen rechten omdat deze geen eigenaar van de pup is geworden en dus geen koopcontract getekend heeft. einde Quote Soort leasekoop dan ? ;-) Je moet een adoptiecontract tekenen, met heel veel voorwaarden, zag dat ze zelf konden komen kijken hoe het met dier ging en je verhuizing moet melden ed Niet iets voor een impulsieve `aankoop` dan als je daarmee in zee gaat Kan me zelf niets voorstellen bij dier halen en weer terugbrengen, zeker niet bij dieren die al een moeilijk verleden achter de rug hebben..... Hebben is houden en verzorgen wat mij betreft, het is geen (wegwerp) artikel.......
Reactie door tdehond op 02-10-2011 14:49
Quote: stacey schreef op zondag 2 okt 2011, 14:20: Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 14:12: Gedupeerde heeft inderdaad geen rechten omdat deze geen eigenaar van de pup is geworden en dus geen koopcontract getekend heeft. einde Quote Soort leasekoop dan ? ;-) Je moet een adoptiecontract tekenen, met heel veel voorwaarden, zag dat ze zelf konden komen kijken hoe het met dier ging en je verhuizing moet melden ed quote: Er is helemaal geen sprake van koop. Bovendien. Ik lees alleen plichten voor de mens die het aandurft bij deze organisatie te adopteren. Terwijl: Persoonlijk hou ik er niet van om in een situatie te geraken waarbij ik niet zelfstandig besluiten kan nemen zonder dat vooraf overleg met de organisatie heeft plaats gevonden.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 14:52
Er ging wat fout. Ik wilde nog even neerzetten: terwijl: L.Stichting Rescue Dogs Europe kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor zichtbare of verborgen gebreken van het dier. Lijkt mij een heel slechte deal voor de mens die hier een hond adopteert.
Reactie door stacey op 02-10-2011 14:55
Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 14:49: Persoonlijk hou ik er niet van om in een situatie te geraken waarbij ik niet zelfstandig besluiten kan nemen zonder dat vooraf overleg met de organisatie heeft plaats gevonden. einde Quote Op zich niets mis mee als het in belang is van het dier. Maar als iemand moeite heeft met de voorwaarden dan moet hij er geen zaken mee doen lijkt me nee, vraagsteller heeft zich er blijkbaar niet genoeg in verdiept.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 15:01
Quote: stacey schreef op zondag 2 okt 2011, 14:55: Quote: tdehond schreef op zondag 2 okt 2011, 14:49: Persoonlijk hou ik er niet van om in een situatie te geraken waarbij ik niet zelfstandig besluiten kan nemen zonder dat vooraf overleg met de organisatie heeft plaats gevonden. einde Quote Op zich niets mis mee als het in belang is van het dier. Maar als iemand moeite heeft met de voorwaarden dan moet hij er geen zaken mee doen lijkt me nee, vraagsteller heeft zich er blijkbaar niet genoeg in verdiept.einde Quote U zou dus in zee kunnen gaan met een dergelijke voorwaarde als rechteloze verzorger van een hond. Het is duidelijk dat vraagsteller enige erg belangrijke feiten - als de volkomen rechteloze positie - over het hoofd heeft gezien.
Reactie door sonjaatje op 02-10-2011 15:23
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 11:08: Bedankt voor de reacties, wordt er niet vrolijk van. Hebben ze nu ook het recht om de hond niet terug te geven? einde Quote Dus omdat je geen geld terug krijgt wil je de hond ineens wel terug?? Denk dat de hond beter af is bij een ander huisje.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 15:40
Quote: sonjaatje schreef op zondag 2 okt 2011, 15:23: Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 11:08: Bedankt voor de reacties, wordt er niet vrolijk van. Hebben ze nu ook het recht om de hond niet terug te geven? einde Quote Dus omdat je geen geld terug krijgt wil je de hond ineens wel terug?? Denk dat de hond beter af is bij een ander huisje.einde Quote Het is m.i. onnodig om nog even te gaan katten tegen t.s.
Reactie door sonjaatje op 02-10-2011 15:51
Het is mijnziens onnodig om dit katten te noemen. Een hond neem je niet zomaar, daar moet je goed over nadenken. Is veel stress voor zo`n beestje dat heen en weer gesleep. Zij brengen dat hondje terug omdat ze het emotioneel niet aankunnen, maar als er geen geld retour komt kunnen ze het ineens wel aan? Of willen ze hem dan weer door gaan verkopen. Bezint eer gij begint heb ik altijd geleerd.
Reactie door tdehond op 02-10-2011 15:58
Quote: sonjaatje schreef op zondag 2 okt 2011, 15:51: Het is mijnziens onnodig om dit katten te noemen. Bezint eer gij begint heb ik altijd geleerd.einde Quote Het zou m.i. een goed idee zijn, als u dit ten uitvoer brengt voordat u hier reageert.
Reactie door sonjaatje op 02-10-2011 16:01
Hopelijk weerhoudt het de ts ervan om weer zo ondoordacht een hondje aan te schaffen.
Reactie door krik op 02-10-2011 16:48
Ik heb ondertussen geleerd via veel gegoogle dat het contract ondeugelijk is, er wordt gesproken van adoptie terwijl dit niet mogelijk is volgens de wet aangezien adoptie uitsluitend voor kinderen geld. Huisdieren wordt in de wet gezien als goederen. Indien een contract wankelt kan deze dan ongedaan gemaakt worden? @Sonjaatje Liever het topic niet vervuilen met getrol, daar heeft niemand wat aan en ik denk dat het verstandiger is om ergens anders je hart te luchten. Hoeft geen dingen in te vullen over mensen hoe die mensen denken, wat ze hebben besloten, de beweeg redenen of aannames te maken, dat zorgt enkel voor vreemde gesprekken waarvan ik de waarheid weet en jij die invult door jouw persoonlijke ervaringen en opvattingen, scenario schrijven lost niks op
Reactie door stacey op 02-10-2011 18:42
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 16:48: Ik heb ondertussen geleerd via veel gegoogle dat het contract ondeugelijk is, er wordt gesproken van adoptie terwijl dit niet mogelijk is volgens de wet aangezien adoptie uitsluitend voor kinderen geld. Huisdieren wordt in de wet gezien als goederen. Indien een contract wankelt kan deze dan ongedaan gemaakt worden? einde Quote Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat adoptie alleen voor kinderen zou kunnen gelden, dieren kun je ook adopteren, alleen is er geen wettelijke Procedure voor die je moet doorlopen zoals bij kinderen maar dat lijkt me logisch, de voorwaarden die gesteld worden mogen, als je het daar niet mee eens was dan had je er niet aan moeten beginnen.......... Het is gewoon een contract waaraan je je vrijwillig aan hebt verbonden…. Ze kunnen voor mensen als jou het dan beter `verzorgcontract ` noemen, doet niets af aan feit dat de voorwaarden gewoon geldig zijn. Je kunt zelfs een appelboom adopteren zag ik net, en ook een kip ;-) En wat dacht je van deze: --" Dierenbescherming adopteert zeehond" Dat je meer wakker ligt over je centjes dan over wat je zo`n hond aan doet met je impulsieve op en neer geslinger vind ik persoonlijk wel beetje triest. Neem aan dat je bij zo`n instelling uit komt omdat je een dier een beter leven wilt geven, maar als het je dan niet lukt dat thuis te doen omdat je emoties je parten spelen ineens, doe het dan maar financieel en laat ze van dan geld andere honden/dieren helpen van dat geld zou ik denken.
Reactie door cococat op 02-10-2011 20:35
Voortaan eerst nadenken voor je er aan begint. Als je in het asiel een hond of kat terug brengt krijg je ook het geld niet terug.. Ik vind dat terecht. Er wordt al te veel gesold met huisdieren.
Reactie door vanduin op 02-10-2011 21:38
Als u al na één dag weet dat het hondje toch niks voor u is dan kunt u mij niet wijsmaken dat er goed over nagedacht is. U heeft het beestje niet eens een kans gegeven. Als u goed de voorwaarde had gelezen dan had u hier ook geen topic hoeven te openen. En dat die voorwaarde aan het adopteren van een hondje kleven is geheel terecht omdat er zoals cococat hierboven zegt, al te veel gesold wordt met huisdieren.
Reactie door krik op 03-10-2011 00:18
De enige fout die wij begaan hebben is het niet van te voren informeren naar de organisatie en het contract te lezen. Er wordt met niemand gesolt, ik begrijp als dat voor sommige het zo overkomt echter is hier een beknopt verhaal en niemand kan mij vertellen waar ik vroeger op school heb gezeten, wat mij boeit, waar ik van hou en waar ik niet tegen kan. Dus voordat er nog meer getrolt wordt over wat wij denken hoe er is gehandelt endergelijke, dat doet niet terzake ik hoef niet een mega verhaal op te hangen om begrip in te winnen want dat gaat het doel voorbij en zeker voor mensen die wellicht in het zelfde schuitje beland zijn of dreigen te belanden. On topic: wat betreft adoptie Allereerst staat boven het contract ‘adoptie-contract’. Nu heeft iedereen wel een beeld bij het woord ‘adoptie’, maar juridisch zegt het weinig. U kunt tegenwoordig met goede bedoelingen een kip of een appelboom op een biologische boerderij ‘adopteren’, of een oud paard (hond, ezel, koe) ergens in een opvang, maar dat betekent dat u een vast bedrag betaalt in ruil voor een wederdienst. U krijgt de kip niet thuisgestuurd, maar u krijgt foto’s, eieren, of u mag een keertje appels komen plukken. In die gevallen snapt iedereen wat er met adoptie wordt bedoeld. Wettelijk bestaat adoptie echter alleen binnen het personen- en familierecht, en is uitsluitend gericht op kinderen (je kunt de oma van je beste vriendin niet officieel adopteren). Door adoptie – waaraan allerlei voorwaarden zijn verbonden – ontstaat een ‘familierechtelijke betrekking’ tussen adoptant en geadopteerde. Honden vallen niet onder het familierecht, honden vallen onder het zakenrecht. Je adopteert geen fiets, je koopt, huurt of leent er eentje, en voor de hond is dat niet anders. Het adopteren van een hond slaat daarmee juridisch eigenlijk nergens op. Volgens het contract is er geen sprake van eigendomsoverdracht (koop), en adoptie is een leeg begrip. Je zou kunnen zeggen dat de hond in bruikleen wordt gegeven. Dat is juridisch een mogelijkheid, maar bruikleen is bij uitstek als tijdelijke constructie bedoeld. Het voorwerp in bruikleen moet vroeg of laat weer terug naar de eigenaar. De adoptanten van de zielige Spaanse hondjes houden daar waarschijnlijk niet echt rekening mee! Een andere optie is huur, maar wie zou een hond willen huren? Dat is vast ook niet de bedoeling. Bovendien brengen zowel bruikleen als huur met zich mee dat de eigenaar (‘De Reddertjes’, dus) voor eventuele gebreken aansprakelijk blijft. Zou het hondje dus medische problemen krijgen, dan kan de dierenartsrekening naar ‘De Reddertjes’. Schenking dan? Nee, dat kan niet, want bij schenking wordt het eigendom overgedragen, en dat wordt nu juist in het contract uitdrukkelijk tegengewerkt. Bovendien staat het wel niet in het contract, maar op de site van de stichting staat ondubbelzinnig vermeld dat voor de adoptie 225 euro moet worden betaald. Kortom: juridisch is de chaos bij deze eerste alinea al losgebarsten. Met als slot het advies: Er is maar één degelijk advies: vermijd deze problemen. Bij auto’s staat het kenteken op uw naam, punt uit. Als uw hond u liever is dan uw auto, zorg dan dat het eigendom van uw viervoeter nog beter is geregeld dan het eigendom van die auto! Treft u een organisatie die daar niet aan wil meewerken, ga dan liever op zoek naar een andere hond En daar ben ik het wel erg mee eens, het wordt vooral gegooit op gevoel begrip en het redden van nog meer hondjes terwijl het geld weg nemen is plus een hond wat overigens een geweldige pup is. Dus ik moet begrip tonen voor de stichting en er hoeft geen begrip getoont worden voor onze situatie, en die stelling blijkt nog gesteunt te worden door een aantal mensen op dit forum. Het is voor mij heel krom, nogmaals stel je de situatie voor: Je koopt een hond, loopt exact 1 rondje om het huis en brengt hem terug omdat je merkt dat het niet gaat werken. Je belt aan, je hond is weg en je geld. Dat is wat er gebeurt, er zit een nacht tussen omdat de afstand te groot was om die gelijk te overbruggen, van Amsterdam naar iets verder dan Breda met een geleende auto. Klopt dat? of heb ik nog ergens recht op?!
Reactie door lapto op 03-10-2011 06:24
Als honden bezitter weet ik zelf heel goed wat een gemis het is als de trouwe viervoeter niet meer aanwezig is. Echter ben ik wel van mening dat de stichting niet verkeerd handelt. En ik denk dat als je zelf diep in je hart kijkt dat je dan ook ziet dat je een levend wezen op deze manier geheel verkeert hebt behandelt. Het is niet een product uit de winkel of een auto die niet bevalt en dan weer terug gaat wanneer je het wilt. Voor een hondje moet je gewoon goed nadenken dat is algemeen bekent. Nogmaals het wilt niet zeggen dat ik het deels niet snap want verdriet en de leegte doen ook een hoop natuurlijk maar hoe dan ook een ander hondje mag daar nooit het dupe van worden en dat is nu wel gebeurt. Waarschijnlijk stelt deze stichting zich zo op zodat het op deze manier minder vaak gebeurt en de honden op deze manier minder geestelijk te verwerken krijgen. Greetings Lapto
Reactie door tdehond op 03-10-2011 07:20
Quote: krik schreef op maandag 3 okt 2011, 00:18: De enige fout die wij begaan hebben is het niet van te voren informeren naar de organisatie en het contract te lezen. of heb ik nog ergens recht op?!einde Quote Nee, omdat u geen eigenaar van de pup was geworden. U bent 1 dag de verzorger van pup geweest tegen een exorbitante prijs.
Reactie door tdehond op 03-10-2011 09:21
@ van der krik In dit geval betekent adoptie dat u verzorger van de hond wordt. Alle kosten voor u. Alle rechten voor de eigenaar van de hond - de reddertjes. Als u de moeite had genomen vooraf de adoptievoorwaarden door te lezen dan had u geweten dat u rechteloos was. U had kunnen besluiten daar geen hond te adopteren. De verantwoording van deze adoptie ligt m.i. bij u. Ik heb wel begrip voor uw verontwaardiging, maar u heeft niet vooraf gelezen hoe deze organisatie werkt. U moet dus m.i. kwaad zijn op u zelf.
Reactie door stacey op 03-10-2011 10:40
Quote: krik schreef op maandag 3 okt 2011, 00:18: Je koopt een hond, loopt exact 1 rondje om het huis en brengt hem terug omdat je merkt dat het niet gaat werken. Je belt aan, je hond is weg en je geld. Dat is wat er gebeurt, er zit een nacht tussen omdat de afstand te groot was om die gelijk te overbruggen, van Amsterdam naar iets verder dan Breda met een geleende auto. Klopt dat? of heb ik nog ergens recht op?!einde Quote Zoals al herhaaldelijk gezegd Nee, je hebt nergens recht op. Zelfs Niet 1 minuut Na ondertekenen contract/voorwaarden. Je moet vooraf lezen waar je je aan (ver)bindt........ En na 1 rondje om het huis merk je dat het niet gaat werken ? Kan me er niets bij voorstellen........... Heb ook ooit te snel na overleden dier een andere genomen, meer voor mijn kind want ik was er zelf eigenlijk ook nog niet aan toe, maar op moment dat je besluit neemt en beestje gaat halen moet je maar doen wat je te doen staat om te zorgen dat het goed komt dan. Daar moet je dan maar even doorheen, leuk of niet, komt vanzelf wel goed, beestje is heel gelukkig en wij ook.
Reactie door sonjaatje op 03-10-2011 10:57
Na 1 rondje om het huis weet je dat het niet gaat werken, Dat vind ik knap, en nee, ik kan me er niks bij voorstellen. Het is ook een beetje onbeschoft om een ieder die niet hetzelfde denkt zoals jij een trol te noemen, zegt wel iets over jou. Maar goed, als je je geld terug wilt zul je toch naar de rechter moeten stappen, veel succes!
Reactie door krik op 03-10-2011 11:15
@tdehond Ben ook boos op mezelf, zijn we allemaal. Ik heb in goedertrouw gehandelt, de insteek bij mij was het contract te tekenen om je te verbinden, zoals trouwen. Echter een contract is er eigenlijk alleen maar voor wanneer er problemen ontstaan. Bedankt voor alle reacties, voor het delen van de feiten en de persoonlijke ervaringen en opvattingen.
Reactie door tdehond op 03-10-2011 13:10
Quote: krik schreef op maandag 3 okt 2011, 11:15: @tdehond Bedankt voor alle reacties, voor het delen van de feiten en de persoonlijke ervaringen en opvattingen. einde Quote Hopelijk vindt u t.z.t. als u het overlijden van uw pup verwerkt heeft een andere pup.
Reactie door martin wiltink op 20-10-2011 16:18
Jullie zijn geen hond waard. Schande. Schaam je diep dat je een dier zo durft te behandelen.
Reactie door ericw op 28-10-2011 21:56
Beste, Het is inderdaad een schande hoe u omgaat met levende wezens en zet hier ook nog eens een organisatie in een kwaad daglicht door te vermelden dat u bent opgelicht!!!!. U geeft niet alleen rechten, wanneer u besluit om een levend wezen aan te schaffen dient u hiervoor te zorgen tot het einde van dit levende wezen, dit levende wezen is niet geboren om u te helpen bij vewerken van uw "zogenaamde" verdriet van het verlies van uw vorige levende wezen!!!! Mvg, Eric
Reactie door maron op 23-02-2012 13:33
Quote: empyria schreef op zondag 2 okt 2011, 03:06: Beetje impulsieve "aankoop" zou ik zeggen. Binnen 1 dag je al bedenken. En dan, een pup, een levend wezen, wordt lekker mee gesold zo! Oplichting? Wat een onzin! Ik heb hier geen begrip voor, maargoed, dat is maar mijn mening...:-/ ik had het niet beter kunnen zeggen. einde Quote
Reactie door peter1971 op 11-11-2012 11:25
Quote: krik schreef op zondag 2 okt 2011, 00:32: Wij hebben gisteren een pup opgehaald van de stichting Recue Dogs Europe. Dezelfde dag bleek het toch te zwaar te zijn aangezien de vorige pup dood gereden was emotioneel te veel aanwezig blijft. Daarom hebben we besloten de pup terug te brengen. We hebben dezelfde dag gebelt en vandaag om 11 uur 's ochtends de pup terug gebracht. Ze vertelde dat we geen geld terug krijgen en dat de hond niet mee mocht. Binnen 24 uur is de pup terug gebracht. En staan nu met lege handen. wat kunnen we doen om wel het geld terug te krijgen? We worden nu namelijk simpel gezegt opgelicht.einde Quote
Reactie door gerboe op 11-11-2012 20:57
Hallo, als relatieve nieuwkomer op dit forum stuitte ik op dit bericht van een jaar geleden. Wat peter1971 daar anno nu aan toe wil voegen is me niet duidelijk. Maar, nogal geschokt door het oorspronkelijke bericht van krik toch nog een mosterd-na-de-maaltijd-reactie. Zo had het ook gekund denk ik: -‘Wat fijn dat we het hondje terug konden brengen’ -‘We hebben misschien iets te impulsief besloten om met jullie in zee te gaan terwijl we daar emotioneel niet klaar voor waren’ -‘Sorry voor het gebruik van de term ‘opgelicht’. Dat is totaal niet aan de orde’ -‘Als het hondje -de schat- maar een goed tehuis krijgt, Dat is het állerbelangrijkste’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!