Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Masterdam rijopleiding zijn oplichters!

Geplaatst door: opgelicht.. op: 21-06-2013 11:52
Hallo iedereen, Ik hoop dat ik dit bericht hier goed geplaatst hebt, zo niet excuses. Bij deze de waarschuwing niet met rijschool Masterdam te lessen. Ze laten niks meer van zich horen, eerst betalen maar een examen krijg je niet. Nadat ik na 30 keer bellen met meerdere nummers na vele maanden geen antwoord krijg, heb ik gedreigd aangifte te doen (via de mail gestuurd naar een partner van ze, Eros rijopleidng). Toen werd ik WEL dezelfde dag nog gebeld... Alles werd ontkend en ben uiteindelijk naar een andere rijschool gegaan. Maar tot nu toe geen geld terug gezien. Ik ga alsnog aangifte doen, de mensen achter deze rijschool zijn Amira en Murad, ik zal geen achternamen vermelden hier. Ik zag de rijinstructeur met wie ik leste nog een keer rijden en toen hij mij achter zich zag reed hij snel weg. Ongehoord dit. Oja ik belde laatst weer het nummer waar je automatisch een voicemail krijgt, nu gaan ze van naam wisselen naar Arena ipv Masterdam? Precies dezelfde voicemail alleen de naam was opeens Arena. Dus die zou ik ook vermijden.. Ik heb de KVK gebeld, die gaf een heel ander adres dan ze beweren, ik ben hier langs gegaan en dit was een thuisadres. De moeder (?) van een van beide deed open maar daar zat Masterdam zelf niet beweerde ze.. Toen opeens werd ik WEL weer dezelfde dag gebeld... Volgens de KVK mag je je niet inschreven op een ander adres dan opgegeven en volgens de KVK zijn ze 100% zeker in overtreding is me verteld. Ik heb ondertussen via via contacten bij het CBR en die zeiden ook al ze Masterdam in de gaten houden. Ze rijden in Amsterdam-West, ben benieuwd hoe lang ze dit vol kunnen houden. Mocht iemand anders nog ervaringen hebben dan hoor ik het graag! Zou leuk zijn als Masterdam zelf ook reageert hier.
Reactie door rolandhemels op 24-06-2013 16:21
ik heb precies het zelfde ik kon al leen geen les nemen end 2012 vanwege fybomyalgie ze vroegen mij wel te betalen omdat anders mij korting er niet meer zou zijn en dat het via hun sneller ging om weer te kunnen lessen toen ik ze weer nodig had om te mogen lessen kon ik ze niet meer bereiken en ben 360 euro armer ik heb niet veel geld en wil mijn rijbewijs halen omdat mijn vriendin invalide is en haar graag dagjes mee wil meenemen wat anders moelijk of niet lukt
Reactie door opgelicht.. op 30-06-2013 21:12
Quote: rolandhemels schreef op maandag 24 jun 2013, 16:21: ik heb precies het zelfde ik kon al leen geen les nemen end 2012 vanwege fybomyalgie ze vroegen mij wel te betalen omdat anders mij korting er niet meer zou zijn en dat het via hun sneller ging om weer te kunnen lessen toen ik ze weer nodig had om te mogen lessen kon ik ze niet meer bereiken en ben 360 euro armer ik heb niet veel geld en wil mijn rijbewijs halen omdat mijn vriendin invalide is en haar graag dagjes mee wil meenemen wat anders moelijk of niet lukt einde QuoteHet zijn echt rare mensen, ik hoorde laatst ook wat moois: die rijinstructeur Murad heeft zich voorgedaan als een examenkandidaat en toen geprobeerd voor iemand anders het rijbewijs te behalen (blijkbaar leek hij erg op die jongen).

Zijn ze toch mooi achter gekomen en nu letter ze extra op hem.

Ik heb iig nu bij een andere rijschool wel mijn rijbewijs gehaald, ik wens jou iig veel succes en ik zou zeker ook aangifte doen of op een manier proberen aan je geld te komen.
Reactie door ntn op 23-07-2013 18:45
Ook ik kan Masterdam Rijopleiding niet meer bereiken, terwijl ik nog 9 uur rijles (t.w.v. EUR 315,-) en een praktijkexamen (t.w.v. minimaal EUR 90,90) tegoed heb.

Bij de politie kreeg ik het advies eerst een civiele procedure te starten. Ik heb inmiddels een juridisch adviseur ingeschakeld, die het geld terug gaat proberen te krijgen. Hij doet het op basis van 'no cure no pay', waardoor je geen uurtarief betaalt als het niet lukt. Dus mocht iemand zich in deze zaak willen voegen, dan kun je me een berichtje sturen!

Daarnaast wil ik ook graag aangifte doen, maar ik heb de achternaam van mijn rijlesinstructeur (Murad) nooit gevraagd. Zou iemand me zijn achternaam kunnen doorsturen in een privébericht? Dan is er weer een extra aangifte en hopelijk een grotere kans dat hij erop aangepakt wordt!
Reactie door tot15karakters op 23-07-2013 19:15
Als je via CBR.nl de resultaten van beide genoemde rijschool namen invoerde zou ik deze keuze nooit gemaakt hebben.
Zoek altijd een rijschool die boven het landelijk gemiddelde scoorde en die grens is meestal ook een voorselectie op dit soort dubieuze aanbieders.

Zowel het aantal geslaagde als het aantal examens bekijken want er zijn enkele met 100% score met slechts 1 leerling....

Dus kijk eerst bij www.cbr.nl voor je ergens les pakket gaat nemen.
Reactie door valerius-2 op 23-07-2013 19:41
Ja als u zo luukraak een rijschool neemt zonder verdere info dan kan dit gebeuren. Eerst is controleren voor wat dan ook, is tegenwoordig gewoon noodzakelijk vooral als een beslissing neemt..
Reactie door msimonis op 27-07-2013 06:20
Wat ben ik blij dit tegen te zijn gekomen!


Ik geef toe dat het ENORM STOM van ons is geweest om ons in te laden met deze oplichters. Mijn vriend moet zijn rijbewijs halen, zijn oma heeft haar hele leven gespaard om dat voor hem te betalen. Hij heeft in augustus 2012 een pakket van 20 lessen gekocht en in december ook een praktijkexamen betaald. Van deze 20 lessen heeft Murad er steeds zoveel afgezegd met allerlei k*tsmoesjes, waardoor hij er uiteindelijk maar 10 lessen heeft gehad.

Uiteindelijk hebben we na talloze keren geprobeerd hen te bereiken, rijschool Eros gevraagd of zij contact op kunnen nemen omdat we bang zijn dat ze failliet gaan. Murad belde mijn vriend toen razend op, hoe hij zo'n ****zak had kunnen zijn dat we bij zijn baas zijn gaan klagen en dat hij nu problemen zou krijgen. Mijn vriend is toen niet streng tegen hem geweest wat ongelooflijk stom was. Hij heeft toen weer één rijles van hem gehad en de volgende is hij weer niet op komen dagen.

We hebben er dus nog 10 tegoed EN een praktijkexamen. Dat is bij elkaar ongeveer 550 euro die ze ons schuldig zijn.

Ik ben het zo ontzettend zat. Zo meteen ga ik naar de politie om advies te vragen. Iedereen die ook in een aangifteproces zit tegen deze mensen mag mij een bericht sturen. Samen kunnen we waarschijnlijk meer betekenen dan alleen.
Reactie door tijger1 op 28-07-2013 19:42
@msimonis

Naar de politie gaan, is zinloos. Dit is een civiele zaak.
Reactie door msimonis op 28-07-2013 19:51
@tijger1: ik heb dan ook alleen advies gevraagd :). En inderdaad, moet naar een rechtswinkel voor advies gaan. Helaas dus wachten tot begin september wanneer ze weer open gaan. Inmiddels hebben we een andere rijschool benaderd om de rijlessen bij af te maken.
Reactie door tijger1 op 28-07-2013 19:58
@msimonis

Kijk op Google voor adressen en telefoonnummers van het Juridisch Loket, zij helpen u graag en gratis.

Print deze site uit en neem die ook mee met uw andere papieren.
Reactie door opgelicht.. op 31-07-2013 13:33
Quote: msimonis schreef op zondag 28 jul 2013, 19:51: @tijger1: ik heb dan ook alleen advies gevraagd :). En inderdaad, moet naar een rechtswinkel voor advies gaan. Helaas dus wachten tot begin september wanneer ze weer open gaan. Inmiddels hebben we een andere rijschool benaderd om de rijlessen bij af te maken. einde Quote


Civiele zaak lijkt me inderdaad het beste, maar alsnog is het effectief als iedereen aangifte doet. En als we er samen achteraan gaan is er een grotere kans, dus ik sluit me graag overal bij aan.

PS ik weet het niet zeker, maar de contacten van het CBR zeiden rijschool Eros ook in de gaten te houden, ze lijken samen te werken..
Reactie door ntn op 02-08-2013 09:18
Ik dacht dat ik had aangevinkt me op de hoogte te stellen als er reacties zijn, maar dat was blijkbaar niet gebeurd, dus lees het nu pas. Maar iedereen die zich in de civiele zaak wil voegen kan me een privébericht. Scheelt waarschijnlijk ook weer in kosten als we het allemaal bij hetzelfde bureau doen!
Reactie door ntn op 02-08-2013 09:25
Hmm, privéberichten kunnen niet echt op deze site geloof ik hè? Dan kun je het beste direct mailen naar info @ legalfreelancer.nl. Zij zijn er nu mee bezig! :)

Thanks voor de achternaam ook!
Reactie door rolandhemels op 02-12-2013 18:08
IK moet zeggen ze waren wat laat maar ze hebben alles goed opgelost heb mij rijlessen en examen geheel gekregen ik hoop dat andere het ook hebben gehad


Reactie door msimonis op 02-12-2013 20:10
rolandhemels: hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Reactie door opgelicht.. op 05-12-2013 12:15
Quote: rolandhemels schreef op maandag 2 dec 2013, 18:08: IK moet zeggen ze waren wat laat maar ze hebben alles goed opgelost heb mij rijlessen en examen geheel gekregen ik hoop dat andere het ook hebben gehad


einde Quote


Hoi, ik heb ondertussen nog niks gehoord... Er is dus ondertussen iemand ingeschakeld namens meerdere personen hier, maar die heeft tot nu toe geen resultaten geboekt.

Mag ik vragen hoe het jou wel is gelukt?
Reactie door opgelicht.. op 25-07-2013 09:59
Quote: ntn schreef op dinsdag 23 jul 2013, 18:45: Ook ik kan Masterdam Rijopleiding niet meer bereiken, terwijl ik nog 9 uur rijles (t.w.v. EUR 315,-) en een praktijkexamen (t.w.v. minimaal EUR 90,90) tegoed heb.

Bij de politie kreeg ik het advies eerst een civiele procedure te starten. Ik heb inmiddels een juridisch adviseur ingeschakeld, die het geld terug gaat proberen te krijgen. Hij doet het op basis van 'no cure no pay', waardoor je geen uurtarief betaalt als het niet lukt. Dus mocht iemand zich in deze zaak willen voegen, dan kun je me een berichtje sturen!

Daarnaast wil ik ook graag aangifte doen, maar ik heb de achternaam van mijn rijlesinstructeur (Murad) nooit gevraagd. Zou iemand me zijn achternaam kunnen doorsturen in een privébericht? Dan is er weer een extra aangifte en hopelijk een grotere kans dat hij erop aangepakt wordt!einde Quote


Ik wil me graag bij de zaak voegen! Kan ik je privé een bericht sturen? En ik weet het niet zeker, maar de achternaam is volgens mij [edit -red: . Ik heb achterhaald wie de website van Masterdam en Arena hebben aangevraagd en dit was [edit -red: . Ook omdat ze bij de Kamer van Koophandel bij een privéadres stonden ingeschreven denk ik dat dit hem is.

Tip: Bij de KvK gaven ze als adres [edit-red.: aan als adres, ik ben hier langs gegaan en hier woont volgens mij zijn familie! Ik was stomverbaasd toen een Marokkaanse vrouw open deed en toen ik zei dat ik voor Masterdam kwam zei ze ''O je komt voor Murad rij lessen''?

Toen konden ze opeens wél weer contact opnemen... ze vonden het niet leuk dat ik daar langs ging.

Wat betreft de opmerkingen van de rest, voortaan ga ik inderdaad eerst onderzoek doen. Er was een grote promotieactie op Groupon en het zag er toen wel betrouwbaar uit. Nu weet ik wel wel beter.
Reactie door marijekonings op 10-04-2015 23:03
Quote: opgelicht.. schreef op donderdag 5 dec 2013, 12:15:
Quote: rolandhemels schreef op maandag 2 dec 2013, 18:08: IK moet zeggen ze waren wat laat maar ze hebben alles goed opgelost heb mij rijlessen en examen geheel gekregen ik hoop dat andere het ook hebben gehad


einde Quote


Hoi, ik heb ondertussen nog niks gehoord... Er is dus ondertussen iemand ingeschakeld namens meerdere personen hier, maar die heeft tot nu toe geen resultaten geboekt.

Mag ik vragen hoe het jou wel is gelukt?einde Quote


Ik ben benieuwd of t je nog is gelukt.. Zit in hetzelfde schuitje.
Reactie door 1953 op 17-04-2015 03:28
Met mijn rijbewijs, 43 jaar, met AM, B en E. Deze rijschool gaat mij voorbij.

Zet het als TIP bij TIPS!
Reactie door opgelicht.. op 18-05-2015 19:21
Hi,

Een late reactie, maar even de update. Ik heb niks meer van Masterdam gehoord in al die tijd.

De rijschool Arena, waarvan ik dacht dat ze hun naam in hebben veranderd, staat nog wel online: http://www.arenarijopleiding.nl/ . Deze zit in Amsterdam, er bestaat ook een rijschool met bijna dezelfde naam in Kampen. Ziet er ook vaag uit, maar voor zover ik zie geen connecties.

Ik DENK dat ze van Masterdam rijopleiding naar Arena rijopleiding zijn gegaan. Waarom denk ik dit:

-Destijds is de voicemail van Masterdam rijopleiding veranderd naar de voicemail van Arena rijopleiding. Dus hetzelfde nummer, met bijna hetzelfde bericht, alleen de naam is veranderd.

-Destijds is de website van Masterdam rijopleiding helemaal leeg gemaakt, muv het bericht ''deze site is verhuisd naar ...'' met vervolgens de link naar een Arena rijopleiding.

Ook bij deze Arena rijopleiding is alleen een 06 nummer te vinden. Ik zal binnenkort eens bellen, kijken wat er gebeurd.

Ik hoor het graag mensen! :)