Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Pas op voor ANWB autoverkoopservice

Geplaatst door: marten69 op: 14-12-2010 18:40
Hallo, deze discussie start ik op na een zeer slechte ervaring met de zogenaamde ANWB verkoopservice. De ANWB biedt deze service aan particulieren aan, die zelf hun auto willen verkopen maar niet langs de route van een advertentie op marktplaats, onderhandelen met kopers etc willen gaan. Op de website wordt deze service actief aangeboden als een mooi alternatief waarbij men gemakkelijk en snel zijn auto kan verkopen. Tevens is het mogelijk om een gratis taxatie te doen, dit heb ik gedaan omdat ik de auto van mijn vriendin wilde verkopen. De taxatie gaf prijzen aan in mijn geval van tussen de 13700 en de 15250 afhankelijk van particuliere verkoop of dealerinruilwaarde. Getriggerd door deze bedragen besloot ik om 25 euro te betalen (even duur als een advertentie voor een auto op Marktplaats) voor een taxatierapport met gegarandeerde verkoopprijs. Vandaag ontving ik dit rapport, dit krijg je van een bedrijf die zich het nederlands voertuigcentrum noemt. De waarde van mijn auto was vastgesteld op 9250 euro, kortom bijna 4000 euro (33%) lager dan de laagste waarde die mij gratis werd vooraf werd aangereikt. Als ik dit had geweten had ik mij absoluut de moeite bespaard en direct de advertentie op marktplaats gezet, te meer daar een particuliere verkoopwaarde eerder gratis op dezelfde ANWB website was vastgesteld op 15250 euro Ik snap best dat er enige afwijking kan zijn tussen een snelle indicatie en een rapport, maar in dit geval is het verschil duidelijk te groot, te meer daar ik al bij handelaren in de omgeving hun bod had gevraagd en dit absoluut boven de 9250 ligt Kortom reden om deze discussie te starten is om mensen erop te wijzen goed na te denken voordat je 25 euro betaalt voor een rapport die een waarde aangeeft die nogal negatief kan afwijken van de eerder voorgespiegelde gratis indicatiewaarden. Daarnaast erger ik mij aan het feit dat de ANWB mee werkt aan een "service" die actief wordt gecommuniceerd op haar website, waarbij de leden in ieder geval vooraf op het verkeerde been kunnen worden gezet. met vriendelijke groet, Marten
Reactie door grindweg op 14-12-2010 21:59
ook voor de anwb .
schoenmaker blijf bij je leest
als ze nog weten wat hun leest is???
Reactie door invalide op 26-12-2010 11:29
De ANWB zet Uw auto te koop bij diverse handelaren en de hoogste bieder krijgt Uw adres.
Ze weten dat U geen garage is dus bieden niet zoveel...

Bij een garage kun ja als handelaar een verborgen gebrek of foute omschrijving terug sturen, en U als particulier is het moeilijker de auto terug te geven en geld te eisen als er iets niet klopt.

Via bevriende garage Uw auto aanbieden geeft meestal hogere prijs en hij vraagt hiervoor maar 5% dus vele brengen bij hem hun auto en hij probeerde een handelaar te vinden die meer bied als gemiddeld, dus tussen zijn voorraad ook Uw auto.
Dus hoewel 5% hoger is dan Uw €25,-, als Uw minimale prijs niet gehaald word betaal je dan niets!
Reactie door stoor op 05-01-2011 12:31
Ik heb hetzelfde meegemaakt, en ben van mening dat de ANWB hiermee valse reclame maakt.

De reclame en de site geven aan dat ik een "eerlijke" prijs zal krijgen voor mijn auto.

Hierom besloten lid te worden van de ANWB (een vereiste) en het taxatierapport aangevraagd.

Al met al wat kosten maar als er meer op geboden word dan wat de handelaren bieden dan is dat al winst.

Vervolgens komt de reactie van 10% van de dagwaarde. 10%! ruim onder wat handelaren al geboden hadden en wat ik persoonlijk aan de lage kant vond, maar handelaren zijn we dat van gewend.

Vervolgens om een verklaring gevraagd, en bij geen typfout mijn geld retour, omdat dit te belachelijk voor woorden is.

Komt de reactie dat dit conform de marktwaarde is, want een soortgelijk model is al voor weinig te vinden, met een bijgevoegde link naar een andere uitvoering (Station, geen GL opties, andere ophanging etc). En dan op die allergoedkoopste prijs die gevonden is dan de prijs door 3 te delen als bod richting mij.

En uiteraard word het geld van het taxatierapport niet vergoed.

Ik voel me zwaar opgelicht door de ANWB en het nederlands voertuig centrum, en zou een ieder willen aanraden niet met deze partijen in zee te gaan.
Reactie door stoor op 05-01-2011 12:33
Quote: marten69 schreef op dinsdag 14 dec 2010, 18:40: Hallo,

deze discussie start ik op na een zeer slechte ervaring met de zogenaamde ANWB verkoopservice. De ANWB biedt deze service aan particulieren aan, die zelf hun auto willen verkopen maar niet langs de route van een advertentie op marktplaats, onderhandelen met kopers etc willen gaan.
Op de website wordt deze service actief aangeboden als een mooi alternatief waarbij men gemakkelijk en snel zijn auto kan verkopen.
Tevens is het mogelijk om een gratis taxatie te doen, dit heb ik gedaan omdat ik de auto van mijn vriendin wilde verkopen.
De taxatie gaf prijzen aan in mijn geval van tussen de 13700 en de 15250 afhankelijk van particuliere verkoop of dealerinruilwaarde.
Getriggerd door deze bedragen besloot ik om 25 euro te betalen (even duur als een advertentie voor een auto op Marktplaats) voor een taxatierapport met gegarandeerde verkoopprijs. Vandaag ontving ik dit rapport, dit krijg je van een bedrijf die zich het nederlands voertuigcentrum noemt.
De waarde van mijn auto was vastgesteld op 9250 euro, kortom bijna 4000 euro (33%) lager dan de laagste waarde die mij gratis werd vooraf werd aangereikt.
Als ik dit had geweten had ik mij absoluut de moeite bespaard en direct de advertentie op marktplaats gezet, te meer daar een particuliere verkoopwaarde eerder gratis op dezelfde ANWB website was vastgesteld op 15250 euro
Ik snap best dat er enige afwijking kan zijn tussen een snelle indicatie en een rapport, maar in dit geval is het verschil duidelijk te groot, te meer daar ik al bij handelaren in de omgeving hun bod had gevraagd en dit absoluut boven de 9250 ligt
Kortom reden om deze discussie te starten is om mensen erop te wijzen goed na te denken voordat je 25 euro betaalt voor een rapport die een waarde aangeeft die nogal negatief kan afwijken van de eerder voorgespiegelde gratis indicatiewaarden.
Daarnaast erger ik mij aan het feit dat de ANWB mee werkt aan een "service" die actief wordt gecommuniceerd op haar website, waarbij de leden in ieder geval vooraf op het verkeerde been kunnen worden gezet.

met vriendelijke groet,

Marten
einde Quote
Reactie door soner op 17-02-2011 13:46
Ik heb de taxatie van mijn auto laten doen. Deze kwam uit op 2350 Euro. :D Ik heb toen besloten om een taxatie te laten maken en om een gegarandeerde prijs voor mijn auto te krijgen. Na het betalen van het schandalige :shock: bedrag van 25 euro kreeg ik 2 dagen later een mail dat ik 500 euro voor mijn auto gegarandeerd kan krijgen. Ik vind het belachelijk :cry: weinig zeker naar de 2350 waarop hij eerder werd geschat. Ik moest snel van mijn auto af en besloot het maar te doen. Ik kon het inleveren bij een hertz vestiging. Nadat ik alles ingevuld heb bleek dat het maar bij 5 vestigingen in Nederland kan. Voor mij de dichtstbijzijnde is is ruim een uur rijden hier vandaan. De eerste mogelijkheid dat ik de auto kan brengen is bijna een maand later dan de dag dat ik de taxatie liet doen. Ik zit voorlopig dus nog steeds met de auto die ik graag snel kwijt wilde. 7 Maart kan ik hem dus pas brengen.... wordt vervolgd...
Reactie door moeder56 op 18-02-2011 13:34
Quote: soner schreef op donderdag 17 feb 2011, 13:46: Ik heb de taxatie van mijn auto laten doen. Deze kwam uit op 2350 Euro. :D Ik heb toen besloten om een taxatie te laten maken en om een gegarandeerde prijs voor mijn auto te krijgen. Na het betalen van het schandalige :shock: bedrag van 25 euro kreeg ik 2 dagen later een mail dat ik 500 euro voor mijn auto gegarandeerd kan krijgen. Ik vind het belachelijk :cry: weinig zeker naar de 2350 waarop hij eerder werd geschat. Ik moest snel van mijn auto af en besloot het maar te doen. Ik kon het inleveren bij een hertz vestiging. Nadat ik alles ingevuld heb bleek dat het maar bij 5 vestigingen in Nederland kan. Voor mij de dichtstbijzijnde is is ruim een uur rijden hier vandaan. De eerste mogelijkheid dat ik de auto kan brengen is bijna een maand later dan de dag dat ik de taxatie liet doen. Ik zit voorlopig dus nog steeds met de auto die ik graag snel kwijt wilde. 7 Maart kan ik hem dus pas brengen.... wordt vervolgd...einde Quote


Zou hem gewoon op MP zetten. Ben je hem voor die tijd wel kwijt. Pas wel op, dus geen papieren meegeven, niet alleen een proefrit.Eerst je geld en dan pas overschrijven.