Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

wasmachine van panasonic wast wel degelijk veel schoner dan mijn oude miele!!

Geplaatst door: isabelle77 op: 21-01-2012 19:25
Mijn nieuwe wasmachine die ik nu enkele weken in huis heb is van Panasonic en wast echt super schoon, korter en zuiniger dan mijn oude Miele!! Ik wilde niet zoveel geld meer uitgeven en gelukkig is deze Panasonic veel beter dan mijn oude Miele! Die test die jullie doen met samsung is ook niet goed omdat het merk wat ertegenover staat niet bekend is en omdat jullie de enorme prijsverschillen in wasmachines niet in de beoordeling meenemen! dat is toch jammer.
Reactie door vladja op 21-01-2012 20:13
Waar slaat dit op???????

Wanneer was die test? En dan met een oude Miele wasmachine tegenover een nieuwe andere?

Vladja

Reactie door freya op 21-01-2012 22:06

Wellicht getest door de consumentenbond?


Reactie door pino123 op 22-01-2012 00:15
Er was iets over milieu bewust en wasmiddel, hierbij kwam deze wasmachine naar voren (in de test). Het ging om de Samsung Bublle, kennelijk zeer bijzonder ding volgens Samsung, bleek alleen dat deze wasmachine net zo goed de was deed als een oudere wasmachine.
Verder hebben de opmerkingen van Isabelle weinig toegevoegde waarde.
Reactie door godefrieda op 22-01-2012 01:59
Proficiat! Waarvan acte!
Reactie door isabelle77 op 22-01-2012 14:09
Ik had een van de duurste wasmachines v Miele en die heb ik 10 jaar gehad.
De Panasonic die ik nu heb is de helft van de prijs. Ik kan er ook mijn kleding mee opfrissen in 15 minuten is er dan geen luchtje meer te bekennen. Dat vind ik een heel goede uitvinding en verder wast deze Panasonic duidelijk schoner maar gebruikt wel minder water en veel minder stroom. Ook de centrifuge werkt ook veel beter. 7 kilo was kan ik erin doen en hij maakt bijna geen geluid.
Ik vind het toch wel bijzonder dat deze machine die ik nu heb niet meer zo enorm lang (1,5 uur) staat te wassen en dat mijn kleding minder slijt en toch heel fris is.
Echt een goede uitvinding.
Reactie door vladja op 22-01-2012 14:29
Heb je aandelen in die tent?Reactie door isabelle77 op 22-01-2012 14:53
Ik vind het een kortzichtige vergelijking die ik gister op tv zag. Er werd een oude wasmachine getest met een nieuwe Samsung Ecobubble. Het resultaat van de test was : mijn was is even schoon in mijn oude als in mijn nieuwe wasmachine. Er werd niet gesproken over de prijs die ik als consument voor een machine moet betalen.
Ook niet over het verbruik qua water of stroom of wasmiddel.
Met welke machine werd deze vergelijking gemaakt?
Ik wilde graag overstappen op groene en zuiniger apparaat dat ook goed werkt.
Vandaar heb ik mijn vergelijking toegevoegd.
Reactie door mastag op 22-01-2012 15:26
Dit is een appels met peren vergelijking,
Zet eens een nieuwe Miele naast je Panasonic en ga dan vergelijken ipv met een 10 jaar oude machine.
Wedden dat de Miele stiller is, je kleding bewezen (soft care trommel) veel langer meegaat, water en energie zeker niet hoger liggen als bij de Panasonic en minstens zo schoon wast.

Dan punt 2 Panasonic doet bijna niets met wasmachines in Nederland, vooral handig als je een monteur nodig hebt of een onderdeel, een Miele gaat bewezen heel lang mee. Hoe kun je nu al oordelen over Panasonic die misschien maar 5 jaar meegaat, en die je pas sinds kort hebt en uiteindelijk dan dus even duur is als een Miele. Een miele is niet duur maar duurzaam.........

Mastag
Reactie door tot15karakters op 22-01-2012 17:26
Samsung probeerde de Miele soft care na te doen...
En een oude machine gebruikt altijd meer water en stroom dan een nieuwe...

En Panasonic, kan best prima apparaat zijn maar voor wasmachine onbekend merk dus waar haal ik als monteur te onderdelen?

En als ik dat vraag, hoe lang zal Uw verkoper dit merk houden want vele zijn reeds verdwenen, net als LG waarvan de eerste minder waren bij vele niet meer verkocht worden helaas...

Een goed merk is ook na 10 jaren goed te herstellen en was die Miele van slechts 10 jaar oud zo stuk dat herstel niet meer rendabel was?????
Reactie door tot15karakters op 22-01-2012 17:29
In Duitsland voldoende leverbaar maar bij www.kieskeurig.nl zie ik maar 6 modellen en slechts enkele winkels die online zijn...

Dus in NL een lastig te repareren tenzij je vlak aan de grens woonde....
Reactie door ramon383 op 02-02-2012 00:54
Ook in Engeland en in andere landen is de panasonic wasmachine voldoende leverbaar en zo ook in NL m.i. Buiten dat volgens mij verschillen wasmachines van binnen niet zo heel veel van elkaar en ik denk dan ook dat een beetje monteur ieder merk wel kan repareren.
Ik heb zelf ook sinds kort een panasonic 8kg variant. Deze (NA168VG3) is in Duitsland getest en kwam goed uit de test wat wassen en centrifugeren betreft.
Voor zover ik er al een goed oordeel over kan vellen; ik ben blij verrast.
Op de 1 of andere manier wil de consumentenbond 'm niet testen. Op die manier krijgt zo'n merk ook geen voet aan de grond.
Ik heb bij de consumentenbond eens een selectie gemaakt van getestte wasmachines van boven de 1000 euro. Dan staan er alleen maar Miele's die getest zijn. Raar he dat de beste uit de test dan ook alleen Miele's zijn. Een Siemens, Bosch of Aeg word niet getest. Nee zeggen ze dan als mensen zulke bedragen uitgeven kiezen ze toch vaak voor een Miele. Je kunt je ook afvragen of 20jr met dezelfde wasmachine doen verstandig is. Misschien hebben ze over 10jr wel een nog zuinigere motor en wastechniek qua waterverbruik ontwikkelt.
Reactie door bachanaal op 02-02-2012 11:04
Miele? eens maar nooit meer. de slechtste die ik ooit gehad heb. was al jaren met siemens.
Reactie door nomen op 04-02-2012 12:21
Miele? Altijd, de beste die ik ooit gehad heb en nog heb. Was al met mijn huidige machine sinds januari 1995. Nooit ook maar iets aan gemankeerd!
Reactie door alex68 op 18-03-2013 16:40
Hoi,

Ik ben het met jouw eens dat diverse producten niet eerlijk worden getest, dit zie je bij auto's nl ook veel.
Ik was ook geen Miele liefhebber maar wij hebben een onafhankelijke reparateur die me voor de keuze stelde een goede degelijke Miele kan ook kapot gaan en een LG die net zo goed is ook.
Echter onderdelen zijn moeilijker te krijgen en dan kan he voorkomen dat je wekenlang zonder machine zit.
Daarom kozen we nu voor een Miele.

Maar we zijn ook erg dom geweest in 1997 voor Bosch/Siemens combi vriezer/ koeler te kiezen terwijl er een zelfde Panasonic stond maar die werd in de media afgeschilderd als mindere kwaliteit.

Totdat ik een paar jaar geleden een lampje nodig had en het typenummer weggesleten was.

Volgens Siemens en Bosch hun beste combi ooit, waarop ik zei en dan te beseffen dat het niet van jullie is.....
ja da kan want zowel Siemens ls Bosch kopen de producten in bij een fabrikant als Panasonic.
Men maakt zelf geen producten men koopt ze in maar niet alleen bij Matsushita Electric ltd de moeder maatschappij dus.

Je moet het even weten, de Siemens/Bosch waren ruim 600 gulden duurder onder goedkoop is duurkoop trappen wij hollanders overal in.
Reactie door tot15karakters op 19-03-2013 15:39
Het enige nadeel van een Panasonic is het zoeken naar onderdelen.....
Je weet vaak niet gelijk welke fabrieken deze ook verkochten onder andere merken.

Dat ze elders wel te koop zijn als Duitse of Engelse winkels doet er niet toe, ik zit wel met een boze klant omdat ik geen onderdelen kan vinden of na lang zoeken moet bestellen en die uren zoeken ook als werk moet rekenen!
Dus daarom is een onbekende hoe goed dan ook soms erg duur in herstel.

Toen Samsung en LG hier in Nederland kwamen was het de eerste jaren ook zo en daarom komen merken als Hayer zo moeilijk hier op de markt, en die zijn ook best redelijk tot goed,
maar ondanks de lage prijzen, lastig te verkopen....
Ze willen geen echte Chinees, maar liever een in China gemaakt westers merk!

Reactie door stef84 op 28-01-2015 20:49
@tot15karakters: Hoe kan je als witgoedmonteur nou zeggen dat Haier goed is? Ze zouden de verkoop van dat emrk moeten verbieden. Ik ben niet de enige met slechte ervarignen dutise en engelse sites stan vol ellende over Haier. Dit is helaas echt een heel slecht merk. Ik kocht er 1 in 2010 omdt nrc vroljik kopte "de chinese miele komt naar Nederland" maar ondanks dat ik hem niet overlaadde en alelen woonde was binnen 1 jar de trommel-as krom. Bij veel anderen was hij ok binnen 2 jaaar volledgi opgebruikt. Panasonic is ok, lg en samsung zijn matig.
Reactie door tot15karakters op 29-01-2015 10:11
Haier heeft meerdere modellen en ik was wel tevreden op de onderdelen na leveren na dus!

De goedkoopste Haier nooit verkocht omdat de betere maar E20,- meer koste.
Hoewel 3 jaren later, het zijn iets betere dan Indesit of Beko, maar die leveren wel de onderdelen!

Ik hoef ze niet meer, wassen matig en gebruiken relatief veel energie dus Samsung Eco Bubble die nu beter en goedkoper is als toen....
Nu beter en goedkoper en LG, ja ook die gestopt, net als Panasonic, die 2 zijn wel goed maar onderdelen, ja een ramp als je 1 week moet wachten met vuile kleding en ik krijg zo een slecht naam omdat zij zo traag zijn!

Maar ook, enkele modellen van grote merken zijn zo weinig verkocht dus die lever ik ook niet meer....
Miele had enkele modellen die vaker stuk gingen dus ik verkocht maar 1/3 van hun aangeboden modellen.....
Ja, ook Miele is soms te duur of matig, maar wel goede service.....

Reactie door slobberbone op 29-01-2015 17:13
Soms is het zo makkelijk koop een beproefde Miele en je haalt de beste wasmachine in huis met de beste wasresultaten en zuinigst als je hem aansluit op warm water.

Van alle machines die ik heb gehad en mee heb gewerkt is dit veruit de beste en goedkoopste oplossing.

Reactie door komsja op 29-01-2015 17:38
Het lijkt me nogal logisch dat de (meeste)nieuwere wasmachines beter en zuiniger zijn dan de machines van 10 of zelfs 5 jaar geleden,ik heb een ZANUSSI Trentino 1410,nieuw gekocht in 2008 en het is nog steeds een perfecte goeie en makkelijk bedienbare machine,eens in de 3 maanden laat ik de machine op 60 graden leeg draaien met een beetje azijn,om de trommel en het verwarmings element te ontkalken (Want de meeste mensen doen dat niet en gaan ze klagen dat de was niet goed schoon meer word of dat de was stinkt).
Reactie door rots92 op 29-01-2015 18:52
Met alle respect, maar u kunt een oude wasmachine van Miele niet vergelijken met een nieuwe wasmachine van Panasonic, want dat is niet eerlijk.
Reactie door stef84 op 29-01-2015 19:39
@tot15karakters: Ik verbaas me over uw vergelijkingen. Beko(zeker de tegenworodige modellen) zij ttoch 10 keer beter dan Indesit, Whirlpool/bauknecht en al dei andere budgetmerken? Zeekr die nieuwe wmb81443 is de ideale gezinsmachine voor mensen die geen miele kunnen betalen maar k zou geen machine weten(zelfs geen bosch/sieemsn die aan de kwalitiet van dit type kan tippen). Ik heb je in een ander topci al eerder naa rGorenje gevraaagd maar daar nog gee antworod op mogen ontvangen. Zij die nou wel of niet betrouwbaar? De revies zij nogal wisselend.
Btw. miele is over eht algemeen kwalitiatief de beste wasmachine. Toch geloof k zeker dat er wel machines zij die beter schoonwassen, of ze dat lange rdoen dand e miel is de vraag maar ik lees zelfs over miele machiens met afgebroken trommelkruzien binnen 6 jaar dus ik zou het geld er enit emer voro over hebben.
Reactie door tijger1 op 29-01-2015 21:48
@stef84

Maar wat is uw belang? U hebt toch allang een andere machine?
Reactie door slobberbone op 30-01-2015 09:46
Quote: rots92 schreef op donderdag 29 jan 2015, 18:52: Met alle respect, maar u kunt een oude wasmachine van Miele niet vergelijken met een nieuwe wasmachine van Panasonic, want dat is niet eerlijk.einde Quote


Durf het wel aan denk dat de Panasonic koud moet wassen wil het beetje in de buurt komen van mijn oude Miele en dan kan ik tot 65 graden wassen zonder een hoog energieverbruik.

TS geeft ook niet welke machines ze had of nu heeft misschien kon haar oude Miele ook wel op warmwater en dan had ze hem gehouden :)

Reactie door tot15karakters op 30-01-2015 11:50
Ik weet alleen mijn kant van het verhaal...

Hoe vaak moet ik iets repareren en zijn de onderdelen betaalbaar en goed verkrijgbaar?
Daar beoordeel ik op.

Ik weet niet op welke temperatuur en werk wasmiddel U gebruikte dus hoe schoon????

Is het type makkelijk te vinden of moet ik de zware machine eerst weg halen en achter kijken?
Ja, ik zie het anders want een Miele, ja ik moet vaak het type Miele eerst weten voor ik onderdelen kan monteren....

Elk merk heeft matige en goede types en niet elke Miele ging 20 jaren mee.
Ook zij probeerden wel eens iets nieuws waar ik niet blij mee was maar gelukkig vergoeden ze dat en passen ze het snel aan.

Dat je een enkel model in de praktijk test is prima, maar sommige merken doen gelijk alle modellen en dat is een zeer groot risico.
Ik zie dus zelden een was resultaat, weet niet welke zeep en op welke temperatuur en of ze juiste programma gebruikten...
Vooral de Samsung Eco Bubble, een prima machine maar niet echt duidelijk als je die zonder instructie boekje gaat gebruiken.....

Ik heb wegens eerdere Beko ervaringen de verkoop gestopt maar na de eerste weet ik niet wat ze later leverden en dat zou best wel eens prima machine kunnen zijn voor scherpe prijzen maar als de eerste veel geld en tijd koste..... ja, ook Samsung begon met dubieuze printplaten en die werken netjes vergoed, anders had ik die ook nooit meer verkocht dus mijn stelling is.....;

Hoe behandel en vergoed je een monteur als je nieuw op de markt komt en hoe is de ondersteuning...?
Gratis onderdelen is niet voldoende, als ik mijn winstmarge op de nieuwe machine weer kwijtraak aan voorrijkosten en arbeidsloon die ik zelf moet vergoeden in de garantie periode....
Ik wil winst maken en geen verliespost hebben dus matige importeurs kunnen het verschil maken, vooral als ze maar net op de markt komen.