Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Test hondevoer-prijzen

Geplaatst door: boraya op: 06-09-2010 11:02
Hoewel de inhouds/voedings-waarden die vermeld staan op de verpakkingen van hondenvoer bijna dezelfde waardes aangeven, zijn de prijsverschillen tussen dure en goedkope hondenvoer enorm. Zeker 5x zo duur! In mijn geval scheelt me dit per maand 70 euro! (grote hond: Boerboel) Een goede test tussen deze merken, zou honderdduizenden nederlanders enorm veel geld besparen. Bvd, Luca.
Reactie door robert11 op 06-09-2010 11:27
Ik ben er volledig mee eens!
De zoektocht naar de juiste voeding equivalent tussen alle merken en de prijs is een zoektocht zonder einde!
14 kilo brokken kosten nu 57 €, 1/2 jaar geleden ook maar dan met 15 kilo! Ik ben van bewust dat er zeker goedkopere brokken zijn, maar de hondjes moeten ze ook kunnen verdragen!
Reactie door metam op 08-09-2010 10:38
Wat belangrijk is bij hondenvoer (en niet vermeld hoeft te worden) zijn de grondstoffen. Men vermeldt hoeveel eiwit er in voer zit, maar niet waaruit dat eiwit komt. Eiwit uit planten (granen) is voor honden minder goed dan eiwit uit vlees. Grondstoffen fluctueren qua prijs. Duurdere voeders hebben vaak grondstoffen die wat duurder zijn dan de goedkopere.
Wij verkopen voer, en zeggen altijd dat als een hond het ergens goed op doet, je dat prima kunt gebruiken. Je kunt altijd goedkoper voer proberen, en als het lukt, kun je veel geld besparen.
Reactie door tdehond op 09-09-2010 09:02
Mee eens.

Zeer veel pijn in de portemonnee krijg ik van Hill's perscription diet d/d duck wat bij de dierenarts gekocht moet worden.
Kostte: ruim 80 euri voor 14 kg.

Gelukkig gaat het nu goed bij mijn 11 kg wegende hond met Renske holistisch hypo allergeen voer:
Renske MOP lam rijst.
Kost 55 euro voor 15 kg.

Jammer genoeg doet de dwerghond het hier niet goed op. Zij krijgt dus duurder voer ( Proplan zalm sensitive voor kleine honden) ( 20.50 voor 3 kg)

Zowel Proplan als Renske hebben het vlees ingredient als eerste staan. Dit prefereer ik boven graan als eerste ingredient.