Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Nieuws

  • Menzis 930x520

    Privacyboete voor zorgverzekeraar Menzis

    Zorgverzekeraar Menzis heeft een boete gekregen van 50.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) omdat onbevoegde medewerkers toegang hadden tot medische...

  • website beeldscherm internet online cookies 930

    Mensen moeten cookies kunnen weigeren

    Als mensen een site bezoeken en de site vraagt om toestemming voor het plaatsen van volgcookies, volgpixels en andere software, moeten de bezoekers die kunnen w...

  • vragen cybersecurity oproep 930 520

    Aantal meldingen van datalekken verdubbeld

    In Nederland zijn vorig jaar bijna 21.000 datalekken gemeld. Dat is meer dan twee keer zo veel als het jaar ervoor en ruim drie keer zo veel als in 2016. Dat wi...

  • inloggen wachtwoord privacy vingerafdruk toetsenbord 930 520

    VWS wil richtlijn voor inloggegevens in zorg

    Het ministerie van Volksgezondheid gaat samen met de Autoriteit Persoonsgegevens een richtlijn opstellen voor het bewaren van inloggegevens in medische dossiers...

  • politie-930x520

    'Persoonsgegevens bij politie nog steeds niet goed beschermd'

    De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nationale Politie voor de tweede keer hard op de vingers getikt over de gebrekkige beveiliging van gegevens. Politi...

  • avg privacy 930x520

    Bijna 10.000 klachten over privacyschending

    Bijna 10.000 mensen hebben het afgelopen halfjaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder in een rapport...

  • avg privacy 930x520

    'Volgen via wifi is inbreuk op privacy'

    Mensen mogen niet zomaar digitaal worden gevolgd als ze door een winkelcentrum of een station lopen. Technieken als wifi-tracking zijn ,,een inbreuk op de priva...

  • bankpas internetbankieren betalen overboeken 930 520

    Niet alle banken voldoen aan nieuwe privacywet

    Niet alle Nederlandse banken voldoen aan een nieuwe verplichting uit de privacywetgeving om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen. Volgens ee...

  • Meer nieuws